Adriana Săftoiu: Preda şi Baconschi denigrează PDL

| 30 mai, 2013

Purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, consideră că ar fi "absurd" ca Theodor Paleologu să fie exclus din partid, dar spune că Teodor Baconschi şi pe Cristian Preda denigrează partidul, fiind mult mai "fioroşi" cu PDL decât cu USL.

"Sunt absolut de acord cu ceea ce spune Toader Paleologu, e absurd să ridici problema excluderii lui Toader Paleologu! E un deputat care e prezent în Parlament, care a participat faţă de mulţi alţi colegi din PDL la moţiunea partidului împotriva USL, în timp ce alţii au lipsit. E un deputat care are nuanţe critice în ceea ce spune, dar nu denigrează partidul. Sunt de acord cu el, e absurd, nu cred că Toader Paleologu are cum să intre pe această listă", a declarat, joi, Adriana Săftoiu la RFI. Ea s-a referit la declaraţia lui Paleologu, care spunea că ar fi "absurd" să fie dat afară din PDL şi că membrii partidului "nu sunt iobagi pe moşia unui vătaf".

Adriana Săftoiu îi critică însă pe Cristian Preda şi Teodor Baconschi: "Acolo nu mai e vorba de critică, acolo e vorba de o constantă denigrare a partidului de cel puţin două luni. A fi critic, dar în acelaşi timp a-ţi ajuta partidul, chiar şi cu această critică în interiorul partidului, venind la şedinţe, la întâlniri e una. Nici unul dintre aceşti domni, Cristian Preda şi Teodor Baconschi, nu vin cel puţin de două luni, nu participă la activitatea partidului. Ei participă doar la o activitate publică, de denigrare a partidului. Mesajele şi tonul lor amintesc foarte bine de mesajele USL atunci când vine vorba de PDL şi chiar de limbajul folosit de Mişcarea Populară".

Săftoiu consideră că "nu îţi analizezi partidul doar citind presa, ci venind şi văzând ce mai pune la cale partidul".

Ea îi acuză pe Baconschi şi Preda că îşi critică mai mult partidul, decât pe adversarii politici: "Să fii mult mai fioros cu propriul tău partid decât cu adversarii politici, chiar să-ţi exprimi dorinţa de a face parte dintr-o altă mişcare politică, noi suntem de acord că nu te poţi pune în calea fericirii nimănui. Fiecare trebuie să-şi continue cariera aşa cum consideră de cuviinţă. Dar dacă tu-ţi construieşti o casă dărâmând casa mea, dă-mi voie să mă apăr şi eu!".

În urmă cu două zile, vicepreşedintele PDL, Alin Popoviciu, a declarat că va propune în şedinţa de luni a BPN excluderea lui Cristian Preda, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu şi Daniel Funeriu, pe motiv că nu vede de ce trebuie ţinuţi în partid oameni care atacă în fiecare zi PDL.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ