Decizie uriaşă pe care Volvo o ia cu privire la Rusia din cauza conflictului cu Ucraina

| 19 iun, 2014

Volvo va reduce productia la fabrica din Kaluga Rusia, timp de mai multe saptamani, pe parcursul urmatoarelor luni, din cauza impactului conflictului acestei tari cu Ucraina asupra perspectivelor economice, transmite Bloomberg.

Livrarile de camioane sub brand Volvo in Europa de Est au scazut cu 22% in mai, in principal din cauza cererii mai mici din Rusia. Din acest motiv, cresterea livrarilor grupului Volvo la nivel mondial a incetinit luna trecuta la 4%.

Reducerea productiei de camioane a Volvo in Rusia este o noua dovada a impactului conflictului declansat de anexarea Crimeei de catre Rusia asupra economiei ruse.

Luna trecuta, Volvo a comercializat aproximativ 17.400 de vehicule la nivel mondial.

Citeşte şi: PARADOXUL statelor NATO: Condamnă Rusia, dar continuă să-i vândă ARAMAMENT

Compania si-a imbunatatit profitul operational in urma reducerii productiei din Europa, in cadrul unui plan de reducere a costurilor pana in 2015.

Potrivit estimarilor bancii centrale a Rusiei, economia tarii va avansa cu circa 0,4% in acest an, cel mai lent ritm dupa 2009. Vanzarile de autoturisme si vehicule comerciale usoare din Rusia au scazut cu 12% in luna mai, peste declinul de 5% anticipat de analisti intervievati de Bloomberg.

Ford Motor a anuntat la randul sau ca va desfiinta 950 de locuri de munca in Rusia, la doua fabrici operate in colaborare cu compania rusa Sollers.

Citeşte şi: Sancţiunile pentru Rusia continuă. UE se pregăteşte să interzică importurile din Crimeea

Tag-uri: masini, Rusia, Ucraina, Volvo
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ