CS Oltchim, din fruntea Cupei Campionilor a ajuns în insolvenţă şi e la un pas de desfiinţare

| 18 iun, 2013

Fostul preşedinte al CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, a declarat, marţi, că şansele ca formaţia vâlceană să continue în Liga Naţională de handbal feminin sunt minime şi a precizat că o soluţie o reprezintă înscrierea în eşalonul secund şi promovarea peste doi ani

"După părerea mea, şansele sunt mici pentru a continua în Liga Naţională. Spun asta pentru că sunt câteva probleme arzătoare care trebuie rezolvate într-un timp foarte scurt. E clar că activitatea pe CS Oltchim nu mai poate continua pentru că gruparea este în insolvenţă. Soluţia ar fi să se formeze un nou club care să preia palmaresul Oltchimului, locul în Liga Naţională. Vechiul club ar putea deveni membru fondator la noua grupare. De mai bine de două săptămâni se analizează acestă pistă, personal am avut multe discuţii la nivelul autorităţilor locale. Din păcate lucrurile sunt complexe, timpul foarte scurt pentru că termenul de înscriere în Liga Naţională este 30 iunie", a spus Gavrilescu.


În schimb, el susţine că varianta înscrierii în eşalonul secund este mult mai potrivită. "Eu cred că soluţia ar fi formarea unei echipe care să fie înscrisă în Divizia A, fără pretenţii în primul sezon. Să se încerce promovarea în cel de-al doilea an, cu handbaliste tinere, cu antrenor tânăr şi conducere tânără. Dacă însă nu se va reuşi nimic, e greu de crezut că se va mai reuşi vreodată. Oamenii din Vâlcea se vor obişnui fără handbal, va fi greu de urnit treaba peste un an sau doi", a explicat fostul oficial.

Situaţia de la CS Oltchim este foarte dificilă, în prezent nicio jucătoare nemafiind sub contract cu gruparea vâlceană. "În momentul de faţă nu mai sunt jucătoare sub contract cu Oltchimul, au plecat la alte echipe şi este normal, fiecare jucătoare îşi urmăreşte interesul. Oamenii care conduc acum clubul nu le mai puteau amâna cu răspunsul, nu îşi puteau bate joc de ele, în plus erau terorizaţi de telefoanele zilnice pe care le primeau de la fete. Probleme sunt multe, clubul are nevoie şi de un autocar, printre altele, plus de bani pentru formarea lotului. E drept, însă, că doar trei din cele 12 formaţii din Liga Naţională nu sunt sprijinite de consiliile locale sau judeţene", a precizat Gavrilescu.

El a afirmat că se aştepta la un sprijin mai mare al oamenilor din Râmnicu Vâlcea pentru echipa oraşului. "Apoi, vă mai spun ceva, nu am văzut o emulaţie importantă în Râmnicu Vâlcea, oameni care să îşi dorescă cu ardoare ca handbalul feminin să nu moară, spun asta cu mare regret, cu o mare părere de rău. Pentru mine Oltchim a fost ca al doilea copil şi în multe momente a fost pe primul plan în viaţa mea. Simt acum că pierd pe cineva drag din familie. Am auzit că suporterii au strâns 3-4.000 de semnături şi vor fi depuse la autorităţi. Vă repet, am vorbit cu primarul interimar Gigi Matei, el a fost receptiv, mi-a spus că Primăria poate ajuta cu aproximativ 200.000 de euro în cazul unei asocieri. E insuficient, însă, nu este nici mãcar jumătate dintr-un buget pentru o echipă modestă", a precizat Ioan Gavrilescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ