CSA Steaua București susține că nu a înstrăinat niciodată marca "Steaua"

| 07 mai, 17:54

CSA Steaua București precizează, într-un comunicat de presă că nu a înstrăinat niciodată marca "Steaua", nici către clubul de fotbal Steaua București, nici către vreo altă entitate.

C.S.A. Steaua București susține că nu a înstrăinat niciodată marca, palmaresul, tradiția, istoria sau culorile către S.C. Fotbal Club Steaua București S.A. sau către orice altă entitate comercială sau sportivă, ca reacție la comunicatul de presă publicat miercuri, 6 mai 2015, pe pagina oficială a FCSB.

A.F.C. Steaua București a avut dreptul de a folosi gratuit marca Steaua București, precum și stadionul de fotbal din complexul Ghencea.

''În anul 2004, nou înființata societate comercială FCSB a solicitat în scris acordul proprietarului mărcii — C.S.A. Steaua București — pentru înregistrarea mărcii la OSIM. Deși nu a primit acest acord, FCSB a înregistrat totuși marca de care s-a folosit continuu din 2004 până în 2014, însușindu-și astfel în mod ilegal un bun din patrimoniul statului de importanță națională. Aceasta nu este interpretarea noastră, ci concluzia celei mai înalte instanțe judecătorești din România, exprimată în clar prin Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 3425 din 3 decembrie 2014.

Decizia ÎCCJ arată fără echivoc faptul că cesionarea mărcii între A.F.C. și FCSB, pe baza căreia s-a făcut înregistrarea la OSIM, a fost ilegală, întrucât A.F.C. nu putea vinde, cesiona sau transmite un bun pe care nu-l avea în proprietate, ci avea doar dreptul de a-l folosi", arată CSA Steaua în comunicat.

Afirmațiile din comunicatul FC Steaua "reprezintă o dezinformare evidentă a suporterilor steliști și a întregii opinii publice'', susține clubul militar. Potrivit acestuia, "marca, palmaresul, tradiția, istoria și culorile nu au fost niciodată transmise/vândute/cesionate de C.S.A. Steaua București, deci nu au aparținut niciodată societății comerciale FCSB".

CSA Steaua asigură că "nu se va apleca niciunei presiuni, manipulări sau dezinformări și că nu se va abate de la calea corectă și legală de protejare a unui bun de importanță națională".

"Clubul nostru va fi pregătit pentru orice variantă posibilă la momentul licitării dreptului de utilizare a mărcii și va aplica, după caz, măsurile corespunzătoare", se mai indică în comunicat.

La împlinirea "a 29 de ani de la cucerirea Cupei Campionilor Europeni de către echipa noastră de fotbal, dorim să transmitem mulțumiri și întreaga noastră recunoștință sportivilor, antrenorilor, tehnicienilor, tuturor celor care au contribuit la înscrierea în istoria sportului românesc și în conștiința noastră a memorabilei seri de la Sevilla din 7 mai 1986", se încheie comunicatul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ