Cseke Atilla: Indicat era să se găsească soluţii, nu să fie reziliat contractul cu Bechtel

| 04 iun, 2013

UDMR consideră că în locul rezilierii contractului cu Bechtel ar fi trebuit găsite soluţii de finanţare pentru finalizarea construirii celor 64 de kilometri din autostrada Transilvania care leagă localităţile Borş şi Suplacu de Barcău.

"Un comentariu legat de rezilierea contractului pentru autostrada Transilvania - eu cred că aici trebuie să despărţim lucrurile foarte clar. O chestiune este contractul iniţial care a fost încheiat şi care a fost pentru 415 kilometri şi care a avut anumite costuri, pe care degeaba le mai comentăm. În schimb, astăzi, din 2011 am avut un contract cu Bechtel strict pe o porţiune - construirea a 64 de kilometri între Borş şi Suplacu de Barcău. Deci, contractul pe care Guvernul l-a reziliat se referă strict la această porţiune, la nimic altceva. Pentru finalizarea acestei porţiuni erau necesare 250 de milioane de euro. Cu 250 de milioane de euro alocaţi, pentru că stadiul execuţiei este de 40%, aveam 64 de kilometri de la graniţa cu Ungaria - şi Ungaria ne întreabă de ani de zile când facem această autostradă", a spus deputatul UDMR Cseke Attila, marţi, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, în locul soluţiei de reziliere a contractului şi de plată a unei despăgubiri de 32 de milioane de euro, era mai benefică varianta găsirii unei soluţii de finanţare pentru finalizarea porţiunii dintre Suplacu de Barcău şi Borş.

"Noi credem că era mult mai indicat să se găsească soluţii de finanţare şi să se adauge încă 218 milioane şi aveam finalizată această porţiune de 64 de kilometri, care ne asigura o legătură cu Occidentul", a completat Cseke Attila.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 iun, 2013
pensionar
Cred ca are dptate.De si sunt multi care nu judeca, nu stiu istorie, geografie, sa mergi in occident trebuie sa treci prin bors, nadlac catre autostrada deja existenta.Asa nu poti dezvolta nimic in ROMANIA.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ