Năstase: Băsescu a dat dovadă de ură în contractul cu Bechtel

| 30 mai, 2013

Fostul premier Adrian Năstase consideră că preşedintele Traian Băsescu a dat dovadă de ''ură'' în privinţa contractului cu compania americană Bechtel, apreciind că acest proiect a fost "sabotat politic".

În opinia lui Năstase, s-ar fi putut găsi o altă soluţie în privinţa acestui proiect pe care, în continuare, îl consideră extrem de important.

Adrian Năstase a arătat că fostul ministru PDL al Transporturilor Gheorghe Dobre este responsabil de întreruperea lucrărilor la Autostrada Transilvania.

"În 2005, mi-aduc aminte, Traian Băsescu a vrut să vadă dacă nu cumva compania Bechtel a dat comisioane Guvernului pe care l-am condus şi a întrerupt timp de aproape doi ani - un an şi jumătate - ministrul Dobre de atunci este responsabil de această decizie - lucrările la autostradă. În acest timp s-au plătit sume importante, pentru că fuseseră aduse deja echipamentele de către Bechtel, au fost o mulţime de probleme - era o perioadă de creştere economică şi de dezvoltare (...), au crescut preţurile la beton, deci la ciment, la fierul beton, preţurile au crescut pentru exproprieri, şi aşa mai departe.

În felul acesta, contractul s-a triplat. Au fost nişte încercări de modificare a contractelor, unele extrem de nefericite, nu mă pricep la detaliile contractuale, dar toată această nebunie, această ură din partea lui Traian Băsescu şi a Guvernului de atunci împotriva contractului Bechtel şi inclusiv ideea că s-a mers pe un traseu care nu era agreat de prietenul lui Traian Băsescu de la BEI, care vroia ca autostrada să meargă pe un alt traseu, toate aceste lucruri au dus la blocarea unui proiect pe care eu îl consider în continuare extrem de important, care avea o conexiune clară în Ungaria, un suport inclusiv la nivelul UE. Astea sunt explicaţiile. De ce Bechtel-ul a reuşit să facă autostrada din Croaţia până la Dubrovnik, autostrada din Albania spre Kosovo - cred că trebuie să ne punem aceste întrebări. Evident că practic proiectul a fost sabotat politic", a declarat Adrian Năstase.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ