Cucul Matrafoxat aruncă România în aer - Premierul încearcă să păstreze echilibrul

| 04 dec, 2013

Inflexibilitatea președintelui Traian Băsescu este un viciu de caracter care duce România pe o pantă alunecoasă. Întrevederea dintre președinte, premierul Victor Ponta și guvernatorul BNR Mugur Isărescu trebuia să fie o oportunitate pentru dialog, pentru a stabili clar soluțiile pentru adoptarea Proiectului de buget pentru 2014 și semnat Memorandumul cu FMI.

Din păcate întâlnirea nu a fost de succes. Tot ce s-a putut obține în urma scrisorii trimise de Premier către Cotroceni, care avea ca scop identificarea unor soluții de stabilitate în această situație tensionată, a fost tergiversarea procesului de adoptare a bugetului de către Traian Băsescu.

Singura rugăminte a Guvernului a fost ca procedura de adoptare a bugetului să fie derulată într-un termen rezonabil, pentru a nu fi afectate creșterile salariale și banii veniți de la Comisia Europeană. Din păcate Băsescu, care a fost extrem de infexibil, nu numai că a refuzat să adopte bugetul, ci a anunțat că  îl va contesta la Curtea Constituțională.

Motivul este unul simplu - președintelui nu îi mai pasă de țară și de români. Scopul său este de a șifona Guvernul și pe toți cei ce doresc într-adevar să facă din România o țară puternică, doar pentru a obține beneficii personale – de exemplu terenuri agricole. Ce are Matrafoxatul de pierdut din aceast război fără sens? Nimic și totul. În acest moment, primul om în stat nu mai are pentru ce funcție să candideze, astfel încât își permite poziția de moșier pe banii statului, dar intenția parlamentarilor de a face o comisie pentru cazul de la Călărași se pare că îl îngrijorează suficient de mult cât să arunce țara în aer.

Premierul, prin scrisoarea adresată moșierului Băsescu, a luat o decizie interesantă de imagine, fiind văzut drept cel care caută soluții pentru păstrarea stabilității politice. Acest fapt demonstrează că  interesul Guvernului este de a le oferi românilor un nivel de trai mai bun prin creșteri salariale, prin indexarea pensiilor și prin atragerea de noi fonduri europene în România. La polul opus îl avem pe Traian Băsescu, care dorește blocarea acestor măsuri.

Agățându-se de un argument lipsit de logică privind creșterea accizei pe combustibil, Președintele a avut o ieșire inexplicabilă în contextul în care Guvernul Boc a crescut acciza la combustibil cu 40%. Oare unde era Cucul de seară  când Boc creștea acciza cu 40%? Ce teren prospecta atunci când prețul la benzină și motorină săreau cu 50%?

Cert este că Băsescu vrea să pară astăzi un apărător al românilor, plângând pe umerii oamenilor și scandalizându-se din cauza unei creșteri cu 50 bani a prețului la combustibil. Dar când salariile erau tăiate cu 25%, iar TVA-ul era mărit la 24%, președintele poza în salvatorul națiunii și luptătorul luminii. Toate acestea se întâmplau în timpul guvernării Boc, în 2008-2012, și atunci Cucul Matrofoxat nu mai plângea pe umerii oamenilor. Oare nu trebuia să cânte și atunci din 3 în 3 minute?

Singurul lucru clar este că, în ciuda eforturilor întreprinse de Guvernul USL pentru a readuce România pe un trend pozitiv și de a rezolva acest conflict politic, bugetul rămâne  blocat. Asta înseamnă că  măririile de salarii pentru medicii rezidenți și pentru profesorii debutanți nu se mai pot da, iar pensiile și  salariului minim nu mai pot crește.

Pe lângă acest lucru, Cucul Matrafoxat boicotează de fiecare dată mmediatizarea contactelor externe, chiar dacă acestea aduc un plus în intenția investitorilor străini de a veni în România. Apoi refuză se semneze Memorandul cu FMI. Și astfel, încet – încet, Traian Băsescu se transformă din cuc în cucuvea!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

14 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ