Cucul Matrafoxat aruncă România în aer - Premierul încearcă să păstreze echilibrul

| 04 dec, 2013

Inflexibilitatea președintelui Traian Băsescu este un viciu de caracter care duce România pe o pantă alunecoasă. Întrevederea dintre președinte, premierul Victor Ponta și guvernatorul BNR Mugur Isărescu trebuia să fie o oportunitate pentru dialog, pentru a stabili clar soluțiile pentru adoptarea Proiectului de buget pentru 2014 și semnat Memorandumul cu FMI.

Din păcate întâlnirea nu a fost de succes. Tot ce s-a putut obține în urma scrisorii trimise de Premier către Cotroceni, care avea ca scop identificarea unor soluții de stabilitate în această situație tensionată, a fost tergiversarea procesului de adoptare a bugetului de către Traian Băsescu.

Singura rugăminte a Guvernului a fost ca procedura de adoptare a bugetului să fie derulată într-un termen rezonabil, pentru a nu fi afectate creșterile salariale și banii veniți de la Comisia Europeană. Din păcate Băsescu, care a fost extrem de infexibil, nu numai că a refuzat să adopte bugetul, ci a anunțat că  îl va contesta la Curtea Constituțională.

Motivul este unul simplu - președintelui nu îi mai pasă de țară și de români. Scopul său este de a șifona Guvernul și pe toți cei ce doresc într-adevar să facă din România o țară puternică, doar pentru a obține beneficii personale – de exemplu terenuri agricole. Ce are Matrafoxatul de pierdut din aceast război fără sens? Nimic și totul. În acest moment, primul om în stat nu mai are pentru ce funcție să candideze, astfel încât își permite poziția de moșier pe banii statului, dar intenția parlamentarilor de a face o comisie pentru cazul de la Călărași se pare că îl îngrijorează suficient de mult cât să arunce țara în aer.

Premierul, prin scrisoarea adresată moșierului Băsescu, a luat o decizie interesantă de imagine, fiind văzut drept cel care caută soluții pentru păstrarea stabilității politice. Acest fapt demonstrează că  interesul Guvernului este de a le oferi românilor un nivel de trai mai bun prin creșteri salariale, prin indexarea pensiilor și prin atragerea de noi fonduri europene în România. La polul opus îl avem pe Traian Băsescu, care dorește blocarea acestor măsuri.

Agățându-se de un argument lipsit de logică privind creșterea accizei pe combustibil, Președintele a avut o ieșire inexplicabilă în contextul în care Guvernul Boc a crescut acciza la combustibil cu 40%. Oare unde era Cucul de seară  când Boc creștea acciza cu 40%? Ce teren prospecta atunci când prețul la benzină și motorină săreau cu 50%?

Cert este că Băsescu vrea să pară astăzi un apărător al românilor, plângând pe umerii oamenilor și scandalizându-se din cauza unei creșteri cu 50 bani a prețului la combustibil. Dar când salariile erau tăiate cu 25%, iar TVA-ul era mărit la 24%, președintele poza în salvatorul națiunii și luptătorul luminii. Toate acestea se întâmplau în timpul guvernării Boc, în 2008-2012, și atunci Cucul Matrofoxat nu mai plângea pe umerii oamenilor. Oare nu trebuia să cânte și atunci din 3 în 3 minute?

Singurul lucru clar este că, în ciuda eforturilor întreprinse de Guvernul USL pentru a readuce România pe un trend pozitiv și de a rezolva acest conflict politic, bugetul rămâne  blocat. Asta înseamnă că  măririile de salarii pentru medicii rezidenți și pentru profesorii debutanți nu se mai pot da, iar pensiile și  salariului minim nu mai pot crește.

Pe lângă acest lucru, Cucul Matrafoxat boicotează de fiecare dată mmediatizarea contactelor externe, chiar dacă acestea aduc un plus în intenția investitorilor străini de a veni în România. Apoi refuză se semneze Memorandul cu FMI. Și astfel, încet – încet, Traian Băsescu se transformă din cuc în cucuvea!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

14 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 dec, 2013
ion vasile
Ai ramas aceeasi fiinta nematurizata, ANDREI POP !
Poate te-ai grabit sa ajungi gazetar inainte de dovedi ca ti s-a "copt" indeajuns mintea sau, poate, ziaristi ca tine pot fi, totusi, angajati la OBIECTIV. info, chiar daca nu indeplinesc criteriile de maturizare !

Incearca sa nu mai mai copiezi (dupa model copy paste: "cucul matrafoxat"!) spusele unor asa zisi demnitari, ca purtatorul de cuvant al guvernului. Suna rau si urat, baietel !
05 dec, 2013
adi
Andrei Pop-onarul!
Bai caricatura comunista,pai cum vrei ma dobitocule sa semneze un furt pe fata a romanilor deja saraciti de orice speranta.Pai ce vrea usl-amismul asta e sponsorizare pt campania electorala in niciun fel pt binele tarii,cat ai luat ma handicapule sa scri mizeria asta usl-amista,de ce nu scri un articol cu presupusul criminal victor ponta(nu merita numele unei javre ca asta litere mari la nume)pai hai sa-ti dau eu un subiect ma tentativa de jurnalist sa vad daca esti in stare sa scri ceva despre el sau sa investighezi ceva accident genetic ce esti!!!! http://elldor.info/2012/07/victor-ponta-acuzat-de-asasinarea-procurorului-cristian-panait-versiune-despre-care-scrie-frankfurter-allgemeine-zeitung/
06 dec, 2013
cantautor
ptr ADI
astea cu "tentativa de ziarist" si "accident genetic" imi suna bine..
sper sa-mi dai voie sa le folosesc si eu,evident doar pentru Pop si doar cand e cazul?
05 dec, 2013
PETRE
b...scu TRAFIC DE INTERESE
IMPOSTORU DE LA COTROCENI, MAFIOTUL DIN VARFUL COPOLLEI, PRIN TRAFIC DE INTERESE SI SUBORDONAREA JUSTITIEI(SPALATORIE DE DOSARE INCRIMINANTE) TRATEAZA ROMANIA CA PE PROPIUL BUZUNAR
ARESTATI INFRACTORUL
CSAT SA VADA CLAR
05 dec, 2013
cantautor
cucul de seara..Ciuvica(antena)
matrafoxat(Palada)
Pop=cucul matrafoxat...
Nu poti sa ceri unui ziarist fara 7 ani de acasa sa fie cuviincios in exprimare cu persoane publice(va invoca licenta literara sau exprimarea peiorativa)..
Pe scara evolutiei,este greu ca un cuc sa se transforme in cucuvea,insa este simplu ca un vitel sa devina bou...
Cred ca evoluezi destul de rapid...
05 dec, 2013
ITA
ESTI PRAF
"Romanele istorice sunt o pasiune de-ale mele de când eram mic." " Cât de departe am ajuns și cât de puține am învățat."Te-am citat. Dupa descriere esti foarte aproape de adevar. Nu stiu cine te-a angajat dar in locul lui te-as da afara fara regrete dar cred ca esti tinut acolo pentru ca esti " Pupincurist"

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ