Cui dedică MALALA premiul Nobel pentru pace

| 10 dec, 2014

Adolescenta pakistaneză Malala Yousafzai, devenită un simbol al luptei pentru dreptul la educaţie al fetelor, s-a angajat miercuri să lupte până când şi ultimul copil va fi şcolarizat, în momentul în care i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Pace pe care îl împarte cu un alt activist pentru drepturile copiilor, indianul Kailash Satyarthi, relatează AFP.

'Voi continua această luptă până când voi vedea toţii copiii în şcoli', a declarat Malala Yousafzai, care la numai 17 ani a devenit cea mai tânără laureată din istorie a Premiului Nobel. Ea împarte premiul cu Satyarthi, în vârstă de 60 ani, care şi-a dedicat 35 de ani din viaţă luptei împotriva folosirii copiilor ca lucrători în uzine şi ateliere, unde sunt reduşi la statutul de sclavi.

Pakistaneza Malala Yousafzai a dedicat Premiul Nobel pentru Pace 'copiilor uitaţi care doresc să aibă dreptul la educaţie', notează DPA.

'(Premiul) este pentru acei copii speriaţi care doresc pacea. Este pentru acei copii care nu sunt auziţi şi care doresc schimbarea', a mai spus ea.

Vorbind despre ameninţările cu care s-a confruntat în lupta sa pentru dreptul la educaţie, Malala a afirmat că avut două opţiuni: 'Prima a fost să păstrez tăcerea şi să aştept să fiu ucisă. A doua a fost să vorbesc şi să fiu ucisă. Am ales a doua variată. Am decis să vorbesc', a mai spus laureata Premiului Nobel pentru Pace în vârstă de doar 17 ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ