Cum arată cel mai vechi laptop din lume

| 04 aug, 2014

Un profesor din Satu Mare este posesorul primului laptop din lume. Epson HX-20 este considerat primul laptop din lume, a fost anunțat pentru prima dată în noiembrie 1981, dar ajuns pe piață ceva mai târziu, în 1983.

Iosif Bondici l-a scos la vânzare și cere doar 500 de euro. Cu banii pe care speră să-i primească, vrea să-și cumpere un laptop din zilele noastre.

”Am fost sunat de mai multe persoane din țară, dar încă nu am găsit un cumpărător. Le spun la toți din start că prețul nu e negociabil, nu-l dau numai să scap de el. Mai ales că este mai valoros cu cât trece timpul”, a declarat pentru VoceaTransilvaniei.ro, Iosif Bondici.

Profesor la Grupul Școlar Unio din Satu Mare, Iosif Bondici a fost pasionat toată viața de electronică. În urmă cu cinci ani, fiul său i-a adus din Italia un laptop Epson HX-20, considerat a fi primul calculator portabil din lume.

Iosif Bondici a avut surpriza să constate că laptopul funcționa perfect, chiar dacă funcțiile sale sunt limitate. Cam de dimensiunea unei coli A4, cântărește doar 1.6 kg, ceea ce îl făcea cu adevărat portabil, chiar și după standardele de astazi. Din punctul de vedere al specificațiilor tehnice, vorbim de un display LCD de 120×30 pixeli, tastatura full-transit cu 68 de taste, baterii reîncărcabile Ni-Cd și 16 KB memorie RAM (cu posibilitate de upgradare la 32 KB).

Chiar dacă este în stare perfectă, computerul este doar o piesă de muzeu, performanețele sale fiind foarte reduse în comparație cu laptopurile de azi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ