Alertă! Rişti sa fii spionat prin intermediul telefonului sau laptopului. Ce te sfătuiesc specialiştii

| 18 feb, 2014

Dacă citeşti un articol pe un smartphone, pe o tabletă sau pe un laptop, este foarte simplu să fii urmărit. Specialiştii in securitate informatică vă sfatuiesc să lipiţi ceva peste camerele video. 

In science-fiction si in tehnologie orice este posibil si nu vrei sa risti atunci cand la mijloc este viata si intimitatea ta. In ultimii au aparut tot felul de stiri potrivit carora persoane rau intentionate puteau sa activeze camera video sau microfonul telefonului / tabletei / smart TV-ului / calculatorului tau si sa te spioneze.

Probabil ca si tu tii laptopul pornit in casa sau telefonul pe noptiera, langa pat. Este o invitatie deschisa persoanelor rau voitoare sa iti invadeze intimitatea, scrie yoda.ro.

Studiile sunt nenumarate. De exemplu, companiile care inchiriau laptopuri foloseau softuri care faceau capturi de ecran dar si imagini cu webcamul.

Specialistii in securitate informatica va sfatuiesc sa lipiti ceva peste camerele video de la laptop, tableta sau smartphone.

Unul dintre cei mai importanti specialisti in securitate de la F-Secure, Mikko Hypponen, foloseste leucoplast pentru laptopul sau. Spune ca il da jos atunci cand are o videoconferinta, dupa care il pune la loc. "Sunt platit sa fiu paranoic. La ce va asteptati?", a declarat el.

De asemenea, fondatorul FinSpy si FinFisher, Martin Muench, foloseste hartie lipicioasa pentru a-si apara intimitatea.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ