Marele secret al smartphone-ului nord-coreean

| 16 apr, 2014

Nord-coreenii pregătesc un nou smartphone. Potrivit Choson Sinbo, o publicație pro regimului nord-coreean, noul telefon se va numi „Pyongyang Touch” și va apărea în roz, albastru și alb.

Potrivit aceeleași surse, smartphone-ul „este mult mai puternic decât cele existente pe piață și va fi apreciat de cei tineri, în special de studenți”.

Deocamdată nu se știe „cât de smartphone” va fi Pyongyang Touch, având în vedere că acces la internet în Coreea de Nord nu au decât câteva persoane, liderii importanți ai regimului de la Phenian.

Specialiștii cred că, de fapt, acest telefon nu este produs în Coreea de Nord, ci în China.

Anul trecut, în luna august, dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a fost fotografiat într-o fabrică despre care presa oficială de la Phenian spune că produce „smartphone-ul național”.

Specialiștii în tehnologie au suspectat imediat că ar putea fi vorba de un telefon fabricat de chinezi. Se pare că bănuielile s-au adeverit. Un blogger japonez a descoperit că telefonul e produs de o companie din China și doar i-a fost schimbat numele pe carcasă - Arirang.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ