Blackberry ar putea opri producţia de smartphone-uri

| 10 apr, 2014

BlackBerry ar putea renunţa la producţia de smartphone-uri dacă aceste operaţiuni rămân neprofitabile şi intenţionează să extindă serviciile pentru companii prin investiţii, achiziţii şi parteneriate, a declarat directorul general al BlackBerry, John Chen.

"Dacă nu pot face bani din telefoane, nu am să rămân în această afacere", a declarat Chen într-un interviu acordat Reuters, adăugând că perioada de timp în care va fi luată o astfel de decizie este scurtă.

Şeful BlackBerry nu a furnizat detalii despre eventuala sistare a producţiei, dar a adăugat că se poate obţine profit şi din livrări anuale chiar şi de 10 milioane de unităţi.

În perioada de vârf, în anul fiscal 2011, compania a vândut 52,3 milioane de telefoane, în timp ce trimestrul trecut livrările au scăzut sub 2 milioane.

BlackBerry analizează şi investiţii sau parteneriate cu alte companii în domenii reglementate, precum cel al sănătăţii, financiar şi servicii juridice, întrucât toate acestea necesită un grad ridicat de securitate a comunicaţiilor.

Achiziţii mici care să suplimenteze oferta BlackBerry în privinţa securităţii sunt, de asemenea, posibile, a spus el.

Securitatea a devenit tot mai importană pentru companii şi guverne, după dezvăluirile privind programele ample de spionaj derulate la nivel global de Agenţia de Securitate Naţională a SUA.

În martie, compania a raportat o pierdere de trimestrială de 423 de milioane de dolari şi scăderea cu 64% a veniturilor.

Planurile pe termen lung prevăd inclusiv intrarea BlackBerry pe piaţa conectării diverselor dispozitive electronice, de la electrocasnicele din bucătărie la la smartphone-uri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ