Cum arată şi cum funcţionează rachetele pe care americanii le vor aduce în România

| 05 mai, 11:51

Agenţia americană de Apărare Antirachetă a semnat un contract de 559 de milioane de dolari cu compania Raytheon pentru producerea a 44 de rachete ghidate interceptoare, care sunt destinate inclusiv României, ca parte a scutului antirachetă din Europa. Solicitat, Ministerul Apărării nu a furnizat încă un punct de vedere.

Rachetele vor avea rolul de a le intercepta şi distruge pe cele lansate de inamic. Acestea vor face parte din scutul de apărare antirachetă care trebuie să fie gata până la sfârşitul anului, anunţă site-ul al.com.

Contractul, aferent anului fiscal 2015, prevede producerea de rachete ghidate de tip Standard Missile-3 Block IB, folosite de catre Marina americana (US Navy) impotriva amenintarii rachetelor balistice cu raza medie de actiune, a precizat Raytheon.

Citește și:  Oficial SUA trage un semnal de alarmă: Rusia pune presiune pe România

Pana in prezent, peste 200 de rachete de tip SM-3 au fost livrate Statelor Unite si Japoniei, iar SM-3 Block IIA decurge conform programului in vederea mobilizarii pe mare si pe uscat in Polonia, in 2018, a mai precizat Raytheon.

Baza de la Deveselu, din judeţul Olt, care va găzdui componenta română a scutului antirachetă aflată sub comandă americană, se întinde pe o suprafaţă de 120 de hectare, iar lucrările au început în 2013.

Potrivit acordului încheiat între administraţia de la Washington şi guvernul de la Bucureşti, 200 de militari îşi vor desfăşura activitatea acolo.

Potrivit site-ului companiei Raytheon, rachetele SM-3 sunt arme defensive, destinate distrugerii proiectilelor inamice. SM-3 este o rachetă care poate fi lansată de pe mare sau de pe sol şi care se ridică deasupra atmosferei, unde interceptează ţinta. Impactul cu proiectilul-ţintă este atât de puternic, în ameninţarea este înlăturată complet, fără ca rachetele SM-3 să fie dotate cu explozibili. Impactul, care are puterea unui camion de 10 tone, ce se deplasează cu 1.000 km/h, este de ajuns.

Rachetele SM-3 Block IB sunt din generaţia a doua şi au rază de acţiune între 1.000 şi 3.000 km. În cadrul programului SM-3 realizat de Raytheon, au fost realizate cu succes peste 25 de interceptări în spaţiu.

Rachetele SM-3 Block IB sunt dotate cu detectoare infraroşu şi cu un sistem de ultimă oră de virare şi propulsie, astfel încât ţinta să fie interceptată cu precizie maximă.

Solicitat pentru precizări pe această temă, Ministerul Apărării Naţionale nu a furnizat un răspuns pe această temă până la această oră.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 mai, 10:46
clar
La deveselu o sa fie doar de-veselu!
06 mai, 10:35
atent
NEMA RACHETA
La Deveselu nu va fi instalata nicio racheta! Mai lasati dezinformarile!!!! O sa doarma niste americani imbracati in militari si atata tot! Hrana pentru prosti!
13 mai, 14:03
mi se rupe
cu atat mai bine
cu cat lumea considera deveselu doar o petarda americana,cu ata mai mare le va fi surpriza cand o vor lua in bot...
06 mai, 08:27
Angelica
Munca la domiciliu
Viitorul vostru depinde, în mare măsură, de ceea ce învăţaţi şi experimentaţi, începând din acest moment. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
06 mai, 10:37
haha
vezi la deveselu, acolo sunt niste americani care o freaca!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ