Cum "arătau" Facebook şi Twitter acum 2000 de ani. Ipoteza surprinzătoare a unui cercetător

| 14 noi, 2013

Facebook şi Twitter sunt cele mai recente versiuni ale platformelor sociale inventate de romani, susţine o nouă carte publicată.

Autorul afirma ca internetul a permis oamenilor sa comunice asa cum o faceau romanii acum 2000 de ani. De asemenea, jurnalistul Tom Standage sustine faptul ca graffiti-ul facut de romani pe ziduri era folosit pentru a comenta o varietate de subiecte de ordin social. Practic asa a luat nastere mediul social, scrie Daily Mail.

Autorul cartii, Dl. Standage, a spus ca utilizatorii de retele sociale ai lumii de astazi sunt mostenitorii involunatari a unei traditii bogate de radacini istorice surprinzator de adanci. La fel ca postarile de tip "status" si in trecut a existat o forma asemanatoare de a comunica.

Sir John Harrington, inventatorul primei toalete, care a trait in secolul al 16-lea, a compus epigrame despre viata in acel timp asa cum utilizatorii de Twitter o fac azi. De asemenea, actiunea lui Martin Luther de a publica cele 95 de teze impotriva bisericii au fost asemuite ca un fel de "breaking news" al prezentului.

Tag-uri: facebook, Twitter
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ