Caţi utilizatori de Facebook sunt la nivel mondial

| 20 noi, 2013

Aproape o cincime dintre pământeni, reprezentând 1,61 miliarde de persoane, au utilizat o reţea de socializare cel puţin o dată pe lună, în acest an - în creştere cu 14% faţă de 2012 -, a anunţat marţi Institutul eMarketer, citat de AFP.

În acest ritm, numărul utilizatorilor reţelelor de socializare Facebook, Twitter, Instagram, Reddit şi Tumblr ar putea ajunge la 2,33 miliarde până în anul 2017, a precizat Institutul eMarketer într-un comunicat.

Utilizatorii de reţele de socializare sunt deosebit de numeroşi în ţările din nordul Europei. Primul loc este ocupat de Olanda (63,5% din totalul locuitorilor), iar pe poziţiile următoare se află Norvegia (63,3%), Suedia (56,4%), Coreea de Sud (54,4%), Danemarca (53,3%), Statele Unite (51,7%) şi Finlanda (51,3%).

Aceşti utilizatori alcătuiesc un procent majoritar şi în Canada (51,2%) şi în Marea Britanie (50,2%), potrivit acestui studiu, bazat pe date publice furnizate de institute de cercetare şi de agenţii guvernamentale din fiecare ţară.

Cea mai mare creştere a fost observată în India (37,4%), în condiţiile în care în această ţară doar 7,7% din populaţie utilizează reţele de socializare. În Indonezia, procentul utilizatorilor a crescut la 28,7%, iar în Mexic la 21,1%.

Aceste trei ţări figurează printre teritoriile cu o creştere puternică a frecvenţei de utilizare a platformei Facebook, reţeaua cu cel mai mare număr de utilizatori din lume - peste 1 miliard, potrivit cifrelor furnizate de această companie.

Statele Unite, ţara cu cel mai mare număr de utilizatori ai reţelei Facebook (146,8 milioane), riscă să piardă primul loc din acest clasament în faţa Indiei, care cunoaşte o creştere spectaculoasă a numărului de utilizatori.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ