Cum dă PSD tonul în noua tentativă de reformare a clasei politice

| 14 dec, 2014

Alegerile prezidenţiale din 16 noiembrie au transmis un semnal foarte clar clasei politice şi anume că este nevoie de o reformare totală, adică fără corupţi şi o politică în favoarea cetăţenilor. PSD pare că a înţeles cel mai bine acest mesaj şi a început în forţă cu reformarea partidului.

În cealaltă tabără, PNL (a se înţelege PNL+PDL) încă se îmbată din victoria obţinută de Klaus Iohannis în alegerile prezidenţiale şi pare că nu este capabil să preia modelul social-democraţilor.

PSD reformă. Monstrul adormit s-a trezit şi a zguduit clasa politică. PSD, un partid care a câştigat fără drept de apel ultimele alegeri electorale din 2012 şi care părea favorit cert că va da noul preşedinte al ţării, a primit o grea lovitură în momentul în care a pierdut alegerile prezidenţiale.

Candidatul social-democraţilor Victor Ponta a înţeles cel mai bine mesajul electoratului şi a pornit într-o luptă de reformare a partidului. Şi a trecut la fapte: a cerut parlamentarilor PSD să încuviinţeze cererile justiţiei, mai mulţi preşedinţi de Consilii Judeţene care au probleme cu justiţia au demisionat din funcţiile politice ale partidului sau au fost demişi, iar ultima propunere vizează separarea funcţiei politice din partid de funcţia administrativă la nivel local.

Proiect politic. Aceste acţiuni sunt de apreciat, însă este nevoie de consecvenţă. Ce-i drept, preşedintele PSD Victor Ponta a declarat că până la congresul partidului din primăvară va veni cu un proiect politic care vizează o amplă reformă a social-democraţilor.

„Cred că este o propunere corectă și cred că se aplică la toată lumea, fără excepții (n.r. delimitarea funcțiilor politice de cele administrative). Bineînțeles, nu sunt eu excepția. Noua reformă nu poate fi făcută decât printr-un efort colectiv. E vorba de viitor, nu poate fi aplicat ceva retroactiv. Mi se aplică și mie“, a declarat Victor Ponta.

Citeşte şi: Dispariţia dinozaurilor - despre reformele din PSD şi „Noul PNL”

Dacă în PSD a început să se taie în carne vie, în noul PNL încă domneşte momentul de euforie după câştigarea alegerilor prezidenţiale. Iar după declaraţiile liderilor partidului nu se vede că au înţeles ceva din votul dat de români în data de 16 noiembrie. Vasile Blaga vrea să vină la guvernare în 2015 cu Cătălin Predoiu premier şi cu o echipă formată din oameni cu grave probleme de imagine.

Acum, cu monstrul adormit treaz clasa politică trebuie să se reformeze dacă mai vrea să aibă un viitor pe această scenă. În caz contrar vor apărea noi partide care le vor lua locul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 dec, 2014
cantautor
acest prolific ziarist virtual pesedist din turma lui Sultanescu scria articole mult mai des...
ati zice ca scrie mai rar,ca le gandeste mai mult...
nici vorba....Dl deputat Ghita ii plateste............. mai rar
15 dec, 2014
George
Alegeri şi reforme
.
Cât timp veţi mai ventila minciuni propagandistice?!

Nu "PSD a câştigat fără drept de apel ultimele alegeri electorale din 2012" ! Confundaţi... Majoritatea palamentară a fost asigurată de Alianţa politică PSD-PNL... Asta a magnetizat 65% din alegători! Acum PNL s-a retras... Deci, configuraţia actuală din Parlament nu mai reflectă nici măcar opţiunile din 2012.

Faza cu "ultimele alegeri electorale" (rândul 12 din articol) este tare de tot! :-)))))))))) Poate "alegeri parlamentare" !...
15 dec, 2014
George
Fabulos!
.
D-le jurnalist, încă din titlu strecuraţi ideea că tocmai PSD "dă tonul" în noua tentativă de reformare a clasei politice ??! A întregii clase poltice? Este de-a dreptul comic !

Adică, reţeaua de infractori şi conspiratori ai "capitalismului de cumetrie" s-a transformat (sub biciul lui Ponta), în purtătorul de stindard al REFORMĂRII clasei politice??!... Ce a păzit până acum Prim-ministrul nostru? Votul "popular" l-a trezit ca prin farmec?!

Un nou proiect politic pentru PSD? Cu ce OBIECTIVE?

Din declaraţiile lui Victor Ponta am reţinut că doreşte să demonstreze:

- grija faţă de cei 5 milioane de români care ne-au votat constant
- că suntem capabili să ne rupem de trecut
- că sprijinim asanarea vietii politice de persoane şi sisteme corupte
- ca nu suntem un partid controlat de baroni locali
- imaginea de competenţă administrativă (teribilă competenţă, n-am ce zice, cu hoţi, amatori, urechişti şi abuzuri în serviciu!)
- politici speciale pentru regiunile şi categoriile de vârstă care nu au încredere în noi
- politici realiste şi concrete pentru românii din afara ţării

Din cele de mai sus rezultă însă, pe scurt, UN ALT PARTID, COMPLET NOU, DE NERECUNOSCUT... :))))))))))

Domnule Ponta, înscrieţi-vă în alt partid şi căutaţi un tiz al dumnavoastră, un alt Victor Ponta! Se scufundă corabia şi piraţii încep să se certe între ei, scot cuţitele şi "dau din casă"!... E începutul descompunerii pe etape a acestei reţele deghizate în partid. Fiind un lichid fără formă, în curând va lua forma unui alt pahar, DE STÂNGA, bineînţeles, pentru ca nemernicii cu trei burţi să apere "interesele celor mulţi şi nevoiaşi".
15 dec, 2014
Adam
Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
15 dec, 2014
Dan Slugarescu
"monstrul adormit treaz.....?"
dupa cati ani?dupa cate rele facute?cat timp dureaza?
ziarist de-al lui Ghita,mercenar,pupincurist si cand doarme...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ