Cum i-a mințit Cristian Rizea (PSD) pe deputați, folosindu-se de copil. Protecția Copilului: Adopția s-a finalizat în 2014

| 10 mar, 15:36

Deputatul PSD Cristian Rizea a mințit, miercuri, în plenul Camerei Deputaților, atunci când le-a spus colegilor săi că o aprobare a cererii de arestare în cazul său ar duce la pierderea copilului pe care l-a adoptat.

Potrivit președintelui Protecției Copilului ANPDCA, Gabriela Coman, procedura de finalizare a adopției copilului în cazului Rizea s-a încheiat în decembrie 2014.

”Pe 22 decembrie 2014, s-a finalizat procedura adopției la familia Rizea, de atunci a devenit copilul lor natural. Acum, serviciile sociale fac verificări, dar, legal, juridic, copilul este al familiei Rizeaz din decembrie 2014”, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), Gabriela Coman, joi, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

De asemenea, Coman a precizat că minorul a fost dat în plasament familiei Rizea în anul 2013, la patru zile de la naştere, iar după şase luni s-a deschis procedura în vederea adopţiei.

La doar câteva zile de la declararea copilului adoptabil, familia Rizea a făcut cerere pentru a-l adopta, cazul fiind gestionat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Deputatul PSD a scăpat de arest miercuri, după ce plenul Camerei Deputaţilor a încuviinţat reţinerea acestuia, însă nu și arestarea sa.

Rizea a implicat în discurs copilul său, despre care spune că este adoptat, actele necesare în acest caz nu au fost finalizate și susține că, dacă colegii săi din plen ar vota arestarea sa, ar pierde copilul.

”Pierd copilul adoptat, dacă voi arestat”, a spus Cristian Rizea.

Rizea este acuzat că în 2009 a primit 300.000 de euro de la un afacerist ca să intervină la RA-APPS şi primăria Chiajna.

Deputatul PSD Cristian Rizea este acuzat de trafic de influență, spălare de bani în formă continuată și influențarea declarațiilor.

Astfel, potrivit procurorilor anticorupție, Rizea promitea indulgențe în sectorul 5, în zona Cotroceni, unor martori din dosarul său și le promitea, în schimbul tăcerii, spații comerciale, imediat ce ajunge primar de sector.

Conform declaraţiei de avere, Cristian Rizea trăieşte din salariul de bugetar şi are bani strânşi la botezul copilului său. Nu are casă sau maşini pe numele lui, însă se plimbă în limuzine de lux.

Deputatul a fost văzut într-un Mercedes S-class, iar în 2008 ar fi achiziţionat un Ferrari estimat la peste 200.000 de euro, bolid trecut în acte pe numele şoferului său.

De asemenea, a fost fotografiat în concediu în locuri precum Monaco sau Monte Carlo.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ