Cum își jignește Iohannis aliații, preocupat să fugă de dezbaterea cu Ponta

| 11 noi, 2014

Cea mai tare poantă este motivarea jignitoare chiar la adresa RealitateaTV, prin care Iohannis motivează non-combatul rușinos și evitarea cu tot dinadinsul a dezbaterii cu Victor Ponta. Cum să spui din studioul Realitatea TV că la următoare dezbatere fixată pe 11 noiembrie, nu vei fi la Realitatea TV cu Victor Ponta pentru că acel post TV are un partizanat politic.

Cu ceva timp înainte de primul tur de scrutin, premierul Victor Ponta declara ironic despre Elena Udrea și Monica Macovei că pierde alegerile prezidențiale chiar și dacă ar candida singure. În mod similiar, Klaus Iohannis, challenger-ul care a intrat în turul doi, a reușit ”performanța” de deveni primul candidat la prezidențiale care pierde o dezbatere în care a participat de unul singur, fără adversar.

După cum bănuiți, nimic nou pe frontul alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis refuză în continuare confruntarea directă cu Victor Ponta. De ce anume se teme Iohannis s-a văzut cu ochiul liber la Realitatea, un post de televiziune fără niciun partizanat sau simpatie pentru favoritul cursei și unde, cu tot efortul vizibil al jurnaliștilor, Klaus Iohannis nu a reușit decât să mai dovedească încă o dată că nu știe, nu-l interesează, nu cunoaște. Pentru cei care s-au obișnuit cu ritmul alert în care se succed gafele prezidențiabilului ACL, și această emisiune a fost ămpănată cu o serie scurtă.

Citeşte şi: O emisiune, trei greșeli – de ce va pierde Iohannis alegerile


Prima, usturătoare pentru mulți români nevoiași, a fost pe subiectul pensiilor. Iritat nevoie mare că este acuzat că va tăia pensiile, Klaus Iohannis a ocolit esențialul. Da, este clar pentru toată lumea că nu el personal va avea căderea să ”reajusteze” bugetarii și pensionarii, dar nici nu putem ignora tot eșalonul ministerial al lui Traian Băsescu, oameni cu care Iohannis s-a aliat, față de care și-a luat angajamente și pentru sprijinul cărora a făcut promisiuni. Dar ceea ce este mai dur ca orice ofensă, o supergafă la adresa pensionarilor: Iohannis nu consideră oportună creșterea pensiilor, cel mult poate într-un orizont temporal de 30-40 de ani și doar cu un ipotetic consens politic.

Pentru pensionarii chemați să-l voteze duminică, declarația trimite orice indexare a pensiilor pe altă planetă. Glosând pe tema pensiilor, Klaus Iohannis a încercat să facă paradă cu pensia minimă a soacrei, de numai 300 de lei. Ce să spunem? Dacă toți pensionarii cu pensie minimă ar avea în ogradă câte un ginere cu 6 case și flașneta retrocedărilor pe mână, lucrurile nu ar fi într-adevăr atât de dramatice pentru aceștia. În plus, rectificăm indolența primarului: pensia minimă în România anului de grație 2014 este de 350 de lei, nu de 300! Cei 50 de lei, care pesemne i se par lui Iohannis cantitate neglijabilă, pentru majoritatea celor mai săraci dintre pensionarii României reprezintă diferența dintre viață și moarte.

Forțat aproape să accepte mură-n gură ”explicațiile” cu socrul bogat, livrate de Rareș Bogdan la fileu, Klaus Iohannis rămâne nepăsător, blocat în lumea lui. Cel care declara că nu mai reține ce tarife practica pentru meditațiile acordate -cu atât mai puțin dacă a plătit vreodată impozit pentru acest venit- Klaus Iohannis insistă la modul sinucigaș: da, în România este posibil ca un profesor să obțină 6 case din meditații și salariul de cadru didactic. Reamintim că prima achiziție imobiliară a primarului de la Sibiu ar fi costat 70.000 de mărci germane în 1992, o avere intangibilă pentru orice profesor, la data respectivă.

Citeşte şi: Semnalul lui Crin către PNL: Iohannis v-a vândut lui Băsescu

Dar cea mai tare poantă este motivarea jignitoare chiar la adresa RealitateaTV, prin care Iohannis motivează non-combatul rușinos și evitarea cu tot dinadinsul a dezbaterii cu Victor Ponta. Cum să spui din studioul Realitatea TV că la următoare dezbatere fixată pe 11 noiembrie, nu vei fi la Realitatea TV cu Victor Ponta pentru că acel post TV are un partizanat politic.

Penibilul a fost taxat rapid chiar de Cozmin Gușă: ”Din calitatea de acționar pot să spun că ne simțim jigniți de ACL și Iohannis de neluarea în considerație a invitației de a participa la dezbaterea cu Ponta... Am considerat că marţi ar fi o idee bună să vină cei doi la 20:00. Această informaţie a fost transmisă către ambii candidaţi de la Realitatea, că pot să-şi negocieze temele dar nu moderatorii şi formatul pentru că îl decidem noi.

Mă aşteptam ca Ponta să refuze partea cu moderatorii, Rareș Bogdan și partea cu subiectele dar nu a fost așa: nu am avut probleme cu ei. Am avut o surpriză din partea lui Iohannis care a inventat subiecte cu Universitatea de Vest sau IPP. Aberația cu TVR este cea mai blamabilă din toată România. Din acest motiv ne simțim jigniți de Iohannis. Nu va modifica în nici un fel politica noastră editorială dar ne miră şi ne întrebăm de ce fuge pentru că ar trebui să accepte. Să nu mai vorbim de jignirea lui Gorghiu, amestecându-ne intr-o ciorbă cu A3 şi alte televiziuni...

Iohannis are telefonul nostru și poate să sune oricând. Să se ascundă în spatele stafului este o glumă. Un candidat adevarăt se folosește de staff dar nu se ascunde în spatele lui....”

În concluzie, de ce i-a fost lui Iohannis frică, nu a scăpat. Drept dovadă, chiar și în absența lui Victor Ponta, Iohannis nu a scăpat de critici, jurnaliștii de la Realitatea l-au criticat pe Iohannis pentru generalitățile debitate, pentru ignorarea flagrantă a realităților economice dar nu în ultimul rând pentru capacitatea de a vorbi pe lângă subiect...


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ