Muhuleţ a dat de gol BEC, dar băsisto-iohanniştii nu aud

| 11 noi, 2014

Iohannis, Băsescu şi toţi politrucii au profitat la maxim de haosul creat pentru a lovi în Guvern şi automat în Victor Ponta. Chiar şi acum când lucrurile sunt foarte clare, basisto-iohanniştii continuă să inducă în eroare românii susţinând că responsabilitatea este la Guvern. Legea este foarte clară şi anume că nu se pot înfiinţa noi secţii de votare fără o hotărâre din partea BEC.

Marian Muhuleţ, vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), a precizat că Biroul Electoral Central (BEC) trebuie să stabilească clar modalitatea de înfiinţare a noi secţii de vot în diasporă. Acelaşi lucru l-a susţinut şi noul ministru de Externe Teodor Meleşcanu. Cu toate că lucrurile sunt clare,  basisto-iohanniştii continuă să instige românii pe tema voturilor din diasporă.

„În opinia mea, de vicepreşedinte al AEP, cele două organisme implicate în situaţia aceasta ar fi trebuit ca în urma întâlnirii de săptămâna trecută să identifice soluţii practice în interesul alegătorilor. Din păcate, s-a ajuns la o dezbatere politică inutilă interesului alegătorilor", a declarat Marian Muhuleţ. Acesta a mai adăugat că BEC a interpretat „articolul 54 din Legea 370/2004, creând, astfel, o posibilitate interpretabilă de a se organiza secţii de votare în străinătate între cele două tururi de scrutin”.

Citeşte şi: De ce numărul de secții din străinătate este o temă falsă?


Ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleşcanu a spus că a propus BEC să analizeze dacă legal poate fi suplimentat numărul secţiilor de vot în străinatate. Acesta a menţionat că legislaţia actuală îi interzice să înfiinţeze noi secţii de vot în diaspora. „În mare măsură, pe legislaţia actuală nu este posibil. Se vor face derogări, dacă se vor găsi modalităţi de modificare, atunci putem discuta. Dacă nu, ne vom concentra pe măsurile care privesc fluidizarea votului”.


Astfel, situaţia privind înfiinţarea de noi secţii de votare este foarte clară. BEC trebuie să decidă dacă se pot organiza noi secţii de vot în Diaspora. Dar nu prin comunicate fără valoare juridică, ci prin hotărâri. Situaţia putea fi evitată dacă BEC avea curajul să-şi asume o decizie săptămâna trecută şi nu să genereze confuzie. Astfel, BEC a contribuit, conştient sau nu, la politizarea temei votului din diasporă.

Citeşte şi: Cum își jignește Iohannis aliații, preocupat să fugă de dezbaterea cu Ponta


Iohannis, Băsescu şi toţi politrucii au profitat la maxim de haosul creat pentru a lovi în Guvern şi automat în Victor Ponta. Chiar şi acum când lucrurile sunt foarte clare, basisto-iohanniştii continuă să inducă în eroare românii susţinând că responsabilitatea este la Guvern. Legea este foarte clară şi anume că nu se pot înfiinţa noi secţii de votare fără o hotărâre din partea BEC. Acum este important ca BEC să-şi asume o decizie şi pe 16 noiembrie votul pentru alegerea preşedintelui să se desfăşoare normal.  

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 noi, 2014
eugen
Plictisit in timpul liber? Scarbit de politica? Vrei sa castigi bani cinstit? Iti place sa lucrezi pe computer?Te invitam sa lucrezi ca operator online, nu este nici un joc piramidal, nu este MLM, putem pune la dispozitie si dovada platii,pierde-ti timpul liber cu folos!
Pentru detalii, trimiteti textul ”INFO” la adresa de email: [email protected]
11 noi, 2014
Tudor
Cum justificati urmatorul aspect:
Sunt, in momentul de fata, mai multe sectii de vot in Moldova decat in Italia sau in Spania, ambele fiind tari cu concentratie mult mai ridicata de cetateni Romani, decat Moldova. BEC - sub controlul guvernului, aloca numarul de sectii de votare, arbitrar, respectiv, in acest caz, in Moldova, unde alegatorii sunt pro-PSD.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ