Cum îşi extinde Daimler afacerile în România

| 06 apr, 2014

Premierul Victor Ponta şi ambasadorul Germaniei au inaugurat, vineri, la Sebeş, şantierul unei noi fabrici ce va produce piese auto pentru producătorul de automobile Daimler.

Planurile de construcţie a unei noi fabrici la Sebeş au debutat în aprilie 2013 când constructorul german de automobile Daimler a anunţat că doreşte să investească în România pentru a produce o nouă generaţie de cutii de viteze automate pentru autovehiculele Mercedes-Benz. Inaugurarea lucrărilor pentru noua unitate de producţie a debutat vineri în prezenţa prim ministrului Victor Ponta, a ambasadorului Germaniei, a primarul municipiului Sebeş a administratorului companiei Star Transmission, Bernd Krottmayer, dar şi a directorul de Producție pentru Sisteme de Transmisie a Mercedes-Benz și al Fabricii Mercedes-Benz din Untertürkheim, Peter Schabert.

Noua fabrică nu este prima investiţie pe care o realizează grupul german în România, în iulie 2013 Daimler inaugurând tot la Sebeş o unitate de producţie pentru montaj cutii de viteză automate în 5 trepte, pentru autoturismele Mercedes-Benz. Investiţia de la acea vreme a totalizat 30 de milioane de euro şi a creat 250 de locuri de muncă. De asemenea, la începutul acestui an, producătorul de autoturisme a continuat planul de investiţii prin inaugurarea unei unităţi de montaj cutii viteză cu dublu ambreiaj, a cărei construcție a constat 40 de milioane de euro și a creat alte 150 de locuri de muncă în zonă. Fabrica a cărei construcție a debutat vineri la Sebeș va fi însă cea mai mare investiție de până acum a producătorului german în România, având o valoare de peste 300 de milioane de euro. Cât privește locurile de muncă, se estimează că în această nouă fabrică schema de personal va cuprinde aproximativ 500 de poziții.

Zona de producție nu reprezintî însă singurul domeniu de activitate al Daimler în România.   Prin intermediul investiţiilor desfăşurate în ţara noastră, producătorul de automobile din Germania contribuie la reintroducerea dezvoltarea sistemului de instruire și formare profesională duală. Cursurile pe care compania le organizează la Sebeş îmbină învățarea teoretică din cadrul școlilor profesionale cu practica în întreprinderi, oferind astfel tinerilor o instruire profesională completă.

Modul în care au luat în ultima perioadă avânt investițiile Daimler în România nu este desigur întâmplător, ci sunt un rezultat direct al măsurilor pe care guvernul condus de Victor Ponta le-a luat pentru a sprijini mediul de afaceri. După cum a precizat premierul României la Sebeş, guvernul va oferi întotdeauna suportul necesar investitorilor serioşi astfel încât aceştia să depăşească anumite bariere administrative sau să primească ajutoare de stat, cum a fost de altfel şi cazul companiei Daimler pentru investiţia din judeţul Alba. Pe de altă parte, pentru a facilita exportul produselor fabricate în România şi a veni în sprijinul investitorilor, cabinetul a făcut în ultimii doi ani o prioritate reală din dezvoltarea infrastructurii, premierul precizând în cadrul evenimentului de la Sebeș că ’’începând cu anul 2015 de la fabrica Daimler până la graniţa cu Ungaria se va merge pe autostradă’’.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ