Cum îşi motivează Cezar Preda decizia de a demisiona din toate funcţiile de partid

| 05 feb, 2014

Deputatul Cezar Preda şi-a anunţat miercuri demisia din toate funcţiile deţinute în PDL, cea de vicepreşedinte regional şi respectiv cea de preşedinte al organizaţiei judeţene Buzău, declarând că rămâne în PDL 'simplu membru de partid'.

Cezar Preda a precizat că decizia 'este luată la rece şi vine pe fondul frământărilor din PDL'. De asemenea, el a afirmat că 'face pasul înapoi pentru a nu mai fi citat ca un membru din conducerea PDL care-şi neagă propria istorie'.

'Sâmbătă, la Braşov, la reuniunea Colegiului Director şi a grupurilor parlamentare s-a discutat şi despre viziunea politică a PDL. Unul din motivele pentru care anumiţi colegi ai noştri au părăsit partidul ar fi cel legat de Traian Băsescu ca preşedinte şi de guvernarea PDL 2008-2012. Conducerea PDL nu-şi mai asumă guvernarea PDL 2008-2012 şi relaţia cu Traian Băsescu. Adevărul este pe undeva la mijloc, însă unul dintre oamenii care fac parte din echipa de conducere şi care îşi exprimă destul de des poziţiile faţă de guvernarea PDL şi de asumarea anumitor greşeli pe care le-a făcut şi în relaţia cu preşedintele eram eu. Şi tot timpul eram citat ca un membru din conducerea PDL care-şi neagă propria istorie', a mai spus Cezar Preda.

El a subliniat că nu vrea să fie găsit tot timpul 'ţap ispăşitor şi Acarul Păun' pentru că refuză să-şi asume 'întreaga guvernare PDL' şi pentru că 'îi cere lui Emil Boc să-şi ia rolul în serios'.

'Nu-mi schimb părerile, am făcut greşeli enorme în guvernare, n-am guvernat, în primul rând, echitabil în toată ţara, am dus toţi banii în câteva judeţe, am luat măsuri fără să le explicăm - necesare de altfel - dar ne încăpăţânăm să nu creăm un nou PDL care are o ofertă - căci populaţia nu ne va vota dacă noi explicăm ceea ce am făcut, populaţia ne va vota dacă spunem ce vom face (...) Nu eu i-am cerut demisia lui Emil Boc când era prim-ministru, nu eu i-am spus lui vreodată 'Pleacă, piticule, de aici!' Eu l-am susţinut, dar ca să mă găsească pe mine ţap ispăşitor şi Acarul Păun, nu accept şi mă retrag', a spus deputatul.

Fostul vicepreşedinte al PDL a precizat că îl va însoţi pe Cătălin Predoiu în campania prezidenţială şi speră să devină 'mâna dreaptă' a acestuia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ