Ai ACESTE simptome? Înseamnă că suferi de intoxicaţie alimentară cu OUĂ

| 10 iul, 2014

Ca orice intoxicaţie alimentară si cea cu oua este semnalata de stari de greata si dureri de cap. Trebuie sa stiti ca nu e recomandat sub nici o forma sa mancati oua fierte, fie ca sunt decojite sau nu, la mai mult de o saptamana de la fierbere.

Care sunt semnele si simptomele intoxicatiei alimentare cu oua? In primul rand ai febra, frisoane si transpiri excesiv. Cele mai multe persoane infestate cu Salmonella dezvolta aceste simptome la aproximativ 12-72 de ore de la consumarea oualor contaminate. Febra nu depasete 39 de grade si este insotita de transpiratie si de frisoane. Poti experimenta aceste simptome timp de 3 zile.

Un alt semn ca te-ai ales cu o intoxicatie alimentara este faptul ca te confrunti cu o serie de crampe abdominale. Ele apar, de regula, in acelasi timp cu febra si preced instalarea diareei. Severitatea diareei difera de la o persoana la alta. E important sa stii ca diareea provocata de infestarea cu Salmonella dureaza maximum o saptamana si nu necesita, in general, tratament antibiotic, bacteria fiind eliminata cu ajutorul sistemului defensiv al organismului.

Intoxicatia alimentara cu oua se manifesta prin greata si varsaturi care, asociate cu diareea, duc la aparitia deshidratarii. In aceasta situatie pot interveni durerile de cap si crampele musculare, care se trateaza cu analgezice.

Ca sa nu apelati la medicamente, incercati sa tratati intoxicatia alimentara cu oua cu ceai de anghinare. Infuzia se prepara dintr-o lingurita de planta uscata si o cana cu 250 ml de apa fierbinte. Beti zilnic cate 2 cani, dupa micul dejun si cina. Efectele tratamentului apar dupa 3 zile.

Ca sa nu riscati o intoleranta alimentara la oua, incercati sa le cumparati din locuri avizate sanitar si depozitati-le in cel mai racoros loc din frigider. E indicat sa nu le spalati inainte de depozitare ca sa nu indepartati uleiul mineral protector ce inveleste oul.
Ouale pot fi pastrate in frigider timp de maxim 3 saptamani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ