Cum îţi poate provoca stoarcerea coşurilor MOARTEA

| 10 apr, 2014

Cu totii am trecut, suntem sau vom trece prin adolescenta, perioada cea mai “prolifica” in aparitia cosurilor pe care cu greu ne abtinem sa nu le stoarcem, asa cum ne sfatuiesc toti medicii dermatologi, pentru ca, in cele din urma, acest prost obicei ne poate fi chiar fatal.

Stoarcerea cosurilor lasa cicatrici sau, mai rau, chiar infectii. Atunci cand storci un cos, de fapt, faci o gaura in piele si introduci, fara sa vrei, bacterii de pe maini in rana deschisa. Bacteriile pot infecta pielea si pot lasa in urma o cicatrice.

De fapt, pe fata ta se afla un “triunghi al mortii”, deoarece o infectie in zona fetei poate cauza moartea. Cum? Pai, vasele de sange din aceasta zona “curg” pe la spatele capului, la baza creierului. Aceasta zona este conectata si de sinusuri. Orice infectie a sinusurilor, daca nu este tratata imediat, poate deveni foarte serioasa si poate provoca paralizie, orbire si chiar moarte. Acest motiv este unul foarte bun pentru a nu te mai atinge de cosuri.

Venele din jurul nasului, a gurii si a ochilor sunt foarte aproape de creier, asa ca bacteriile care intra in pielea fetei au “puteri” nemasurate si acces liber la creier. O taietura la deget nu este la fel de periculoasa.

Ce alte pericole ne mai pandesc

Ce mai trebuie sa evitam?

Sa smulgem parul din nas. Nasul este plin de bacterii periculoase care sunt prinse intre firele de par mici, numite cili. Acesti cili sunt acolo pentru a impiedica bacteriile sa patrunda si mai mult in organism asa ca, de fapt, un nas “paros” (pe dinauntru) este cea mai buna aparare impotriva infectiilor. Bineinteles ca daca acesti cili incep sa depaseasca barierele narilor trebuie scurtati, adica taiati, nu smulsi.

Degetul in nas poate introduce aceleasi bacterii care pot patrunde in piele prin stoarcerea cosurilor.

Nu stoarce coaja ranilor pe care le-ai putea avea pe fata.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ