Cum să arăţi mai tânără şi mai odihnită în doar câteva minute? Iată REŢETA SECRETĂ

| 15 iul, 2014

Există câteva trucuri care, dacă sunt respectate cu stricteţe, te vor face să arăţi mult mai bine şi să ai un ten cât mai sănătos.

1.     Detoxifiază. Începe ziua cu o cană de apă cu lămâie. Lichidul, mai ales dacă e cald, va pune în mişcare sistemul digestiv, permiţând eliminarea toxinelor şi a lichidelor acumulate în corp.


2. Exfoliază. Peste noapte, pielea se "leapădă" de celulele moarte, responsabile pentru aspectul cenuşiu, tern, încărcat al tenului. Dacă nu i-ai dat răgaz organismului tău să îşi facă rutina, îţi poţi face singură o exfoliere a feţei dimineaţa. E simplu, ieftin şi de efect. Alege un exfoliant mecanic, cu grăunţe abrazive; o mască din argilă verde este de asemenea binevenită.

3. Răcoreşte-te. Un duş cu apă răcoroasă de dimineaţa îţi va stimula circulaţia sângelui în tot corpul, cu efecte reale de tonifiere a feţei. Tenul va căpăta o culoare sănătoasă şi o prospeţime de necontestat. Foloseşte un gel de duş revigorant, pentru un efect maxim.

4. Hidratează foarte bine. Lipsa de somn slăbeşte, printre altele, bariera de protecţie a pielii, care începe să piardă apa. Deshidratarea accentuează ridurile fine pe care le aveai deja, făcându-te să pari mai obosită şi mai în vârstă decât eşti. O cremă nutritivă va rezolva problema, mai ales dacă amesteci în ea un strop de loţiune autobronzantă de astă vară. Doar un strop!

5. Redu pungile de sub ochi. Alternanţa cald-rece face minuni. Aplică întâi pe ochi două comprese reci, urmate de două calde şi repetă procedeul de câteva ori, alternând compresele la două, trei minute. Apoi unge zona cu puţin gel rece pentru ochi. Efectul de iluminare şi calmare este evident.

6. Fă mişcare. Pentru că sistemul limfatic nu are musculatură pe care să se sprijine, corpul uman se bazează pe mişcarea generală pentru a împiedica acumularea de lichid în zone precum cele din jurul ochilor. Dacă ochii sunt în continuare umflaţi, fă 10 sărituri ca la sport: o dată cu tălpile depărtate şi mâinile întinse deasupra capului, a doua mişcare cu tălpile apropiate şi braţele pe lângă corp. Opreşte-te şi respiră adânc de alte 10 ori. Durează mai puţin de 5 minute, iar rezultatele merită tot efortul.

7. Nu exagera cu fondul de ten. Când pielea pare ternă şi lipsită de viaţă, fondul de ten face mai mult rău decât bine. Alege o bază de machiaj cremoasă, cu particule care reflectă lumina, şi aplică foarte puţin cu degetele, după crema hidratantă. Astfel va intra în piele şi va arăta natural. Dacă foloseşti pudră, nu o aplica decât pe bărbie, nas şi frunte.

8. Iluminează. Corectorul anticearcan beste o invenţie fără seamăn, pentru efectul său instant de iluminare şi întinerire. Alege un anticearcăn cremos, într-o nuanţă foarte uşor mai deschisă decât tenul, dar nu cu mai mult de un ton, altfel vei arăta ca un urs panda decolorat. Îl poţi aplica înainte sau după sau chiar în lipsa fondului de ten. Unii makeup artişti insistă să aplici un strop şi pe pleoape, nu doar pe sub ochi, dar alţii sunt împotrivă. Trebuie să încerci ca să vezi ce ţi se potriveşte ţie.

9. Trage linia. După 30 de ani, dermatograful alb/nude şi cel gri/ciocolatiu sunt sfinte. Pe cel de camuflaj, deschis la culoare, aplică-l pe linia internă a pleoapei de jos, pentru a acoperi roşeaţa. Cu cel închis, trage o linie fină deasupra genelor de sus. Evită dermatograful negru, pentru că îmbătrâneşte. Nu face o "coadă" dramatică în colţul extern al ochiului, dacă nu joci rolul principal din Madame Butterfly, la operă.  

10. Ondulează-ţi genele. Vei crea un lifting instant pentru ochi, îi vei mări şi ilumina, dacă pui cleştişorul de ondulat cât mai aproape de baza genelor şi îl ţii apăsat până numeri la 10. Este un truc pe care orice makeup artist îl foloseşte cu încredere pentru a "trezi" ochii adormiţi. Foloseşte cleştişorul de gene după ce ai aplicat fardul de ochi şi înainte de mascara.

11.  Îmbujorează. Încheie machiajul aplicând puţină culoare în obraji – apanajul unui chip tânăr şi proaspăt. Se recomandă în astfel de cazuri folosirea unor culorile vii, cum ar fi "vin roşu", "măr", într-un singur strat, bine estompat până deasupra pomeţilor, decât straturi peste straturi de pastel abia vizibil pe un ten cenuşiu.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ