SECRETELE Indiei. Trucuri de frumuseţe NEŞTIUTE pentru o PIELE de invidiat

| 24 iun, 2014

Nu există persoană urâtă. Aceasta este filosofia principală pe care se bazează Ayurveda, medicina tradiţională indiană. Ceea ce aduce frumuseţe unei persoane sunt caracterul, modul în care se comportă şi liniştea sufletească, susţin perceptele ayurvedice. Asta nu înseamnă că exteriorul trebuie neglijat. Iar în ajutorul lui trebuie adusă natura, tot potrivit ayurveda.

Iată, aşadar, câteva trucuri de frumuseţe din medicina tradiţională a Indiei, potrivit taifasuri.ro.:

Feliile de cartofi cruzi fac să dispară petele

Pentru îndepărtarea petelor de pe ten, ayurveda recomandă cartofii cruzi. Tăiaţi felii un cartof şi frecaţi cu blândeţe zonele afectate. Procedura se repetă zilnic, iar rezultatele încep să se vadă în câteva săptămâni.

Laptele limpezeşte tenul

Înmuiaţi o bucată de vată în lapte fiert şi apoi răcit uşor. Ştergeţi bine toată faţa cu acest demachiant. Laptele curăţă tenul mai bine decât orice produs din comerţ, îndepărtând de pe piele şi cele mai bine ascunse urme de murdărie. Mai mult decât atât, are calitatea de a închide porii.

Sucurile de citrice revitalizează

Amestecaţi o lingură cu suc de portocale şi una cu suc de lămâie într-o ceşcuţă cu iaurt, până se formează o pastă. Aplicaţi compoziţia pe faţă şi relaxaţi-vă timp de 20 de minute. Curăţaţi apoi tenul cu un şerveţel înmuiat în apă călduţă şi lăsaţi să se usuce natural.

Migdalele hrănesc derma

O mască pe bază de proteine va hrăni pielea. Puneţi şase migdale în 50 ml lapte şi lăsaţi peste noaptea. Dimineaţa amestecaţi migdalele şi laptele până obţineţi o pastă. Aplicaţi pe faţă şi pe decolteu timp de o jumătate de oră, apoi spălaţi cu apă călduţă şi tamponaţi uşor faţa cu un prosop de bumbac. Această mască hrăneşte pielea şi ajută un ten obosit să-şi revină în timp-record.

Nuca de cocos conferă strălucire

Daţi pe răzătoare un miez de nucă de cocos. Laptele obţinut întindeţi-l pe faţă şi pe buze. Curăţaţi cu apă călduţă după 20 de minute şi lăsaţi tenul să se usuce fără a freca însă cu prosopul. Faceţi acest tratament o zi da, una nu. După circa două săptămâni veţi observa că tenul dumneavoastră este mult mai strălucitor.

Miere şi smântână - balsam pentru faţă

Acest balsam pentru faţă, recomandat de medicina tradiţională indiană, poate fi soluţia ideală pentru a da tenului strălucire înainte de o petrecere. Amestecaţi o lingură cu miere cu două linguri cu smântână. Întindeţi pe faţă, lăsaţi 20 de minute, apoi curăţaţi cu apă călduţă şi apoi cu apă foarte rece.

Uleiul de castor netezeşte ridurile

Aplicaţi în fiecare seară, pe zonele afectate sau expuse la apariţia ridurilor, ulei de castor. Efectul va fi acela de „îmblânzire” a ridurilor şi de catifelare a pielii. De asemenea, uleiul de castor încetineşte procesul de îmbătrânire a tenului.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 iun, 2014
TanaseA
Castor oil= ulei de ricin
Castor oil = ulei de ricin
Mama ei de engleza si de google .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ