Duster este cel mai bine vândut model de la Renault. Indienii au cumpărat peste 100.000 de unităţi

| 02 iun, 2014

În mai puţin de doi de la lansarea Renault Duster în India, în iulie 2012, producătorul auto francez a vândut în această ţară peste 100.000 de unităţi.

Duster este unul din factorii care stau la baza creşterii internaţionale a grupului Renault şi, totodată, cel mai bine vândut model al companiei franceze la nivel mondial. Duster este disponibil, în prezent, în peste 100 de ţări din întreaga lume, fie sub marca Renault, fie sub marca Dacia.

Sumit Sawhney, şeful diviziei Renault din India, a declarat că în acest an va fi lansat în India modelul Duster 4×4.

Renault India produce modelul Duster la fabrica sa din Oragadam, statul Tamil Nadu. Pe lângă aprovizionarea pieţei interne, maşinile produse aici sunt exportate în Marea Britanie, Irlanda, Africa de Sud şi Indonezia.

În aprilie, Renault a anunţat că modelul Duster, lansat pe piaţă în 2010, a ajuns la pragul de un milion de unităţi produse, exemplarul cu numărul un milion fiind fabricat la uzina Renault de la Curitiba (Brazilia).

'Duster este o poveste de succes la nivel global. Sub brandul Renault, răspunde perfect cerinţelor clienţilor internaţionali şi contribuie la extinderea grupului pe pieţele emergente. În acelaşi timp, versiunea Dacia, comercializată în Europa şi pe pieţele din bazinul mediteranean, a atras cu succes o nouă clientelă datorită designului şi a calităţilor de maşină de teren la un preţ accesibil', a explicat directorul Programului Entry de la Renault, Arnaud Deboeuf.

Grupul auto român Dacia a fost cel care a început să producă modelul Duster la uzina de la Piteşti în 2010, automobilele produse aici fiind destinate a fi vândute în Europa, Turcia şi ţările din Magreb. La aceeaşi uzină au început să fie produse şi modelele Duster sub marca Renault începând din luna iunie 2010, iniţial pentru pieţele din Orientul Mijlociu, Egipt şi alte pieţe africane, iar din 2011 pentru ţările din regiunea Golfului.

În prezent, modelul Duster este produs la cinci fabrici din România, Brazilia, Columbia, Rusia şi India.

În 2013, la nivel mondial, au fost vândute 376.000 de automobile de teren Duster. Primele cinci pieţe pentru acest automobil, de la lansare şi până acum, sunt: Rusia, unde au fost vândute 151.633 unităţi sub brandul Renault, Franţa cu 145.612 unităţi sub brandul Dacia, Brazilia cu 117.303 unităţi sub brandul Renault, India cu 85.974 unităţi sub brandul Renault şi Germania cu 70.159 unităţi sub brandul Dacia.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit între timp un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ