CRASH TEST. Rezultat CATASTROFAL pentru mașina de la care francezii așteptau 5 stele

| 26 iun, 2014

RENAULT. Euro NCAP a urcat nivelul testelor de siguranta si “5 stele” sunt din ce in ce mai greu de prins. Renault e unul din brand-urile care si-a promovat toate modelele cu rezultate impecabile la crash teste. Toate spoturile francezilor se terminau intr-o vreme cu “5 stele la Euro NCAP” scris alb pe negru.

RENAULT. Acum e prima oara cand Renault nu o sa mai iasa probabil in fata cu siguranta – mai importanta decat dinamica sau dotarile pentru orice client, azi.

 

Noul Megane a primit 3 stele si asta din cauza unor probleme nu foarte mari. Una din ele este ca bordul nu afiseaza in toate limbile daca pasagerii din spate au centurile puse. Renault a spus ca va repara acest lucru.

 

Pentru ca standardele Euro NCAP au crescut, nici forma Megane-ului, in mare parte aceaasi de ani de zile, nu mai ajuta masina sa se comporte foarte solid si protector la accidente.

 

Pentru diverse consecinte dupa impact, cum ar fi in zona gatului si a capului, masina a fost punctata cu cel mai prost indicativ (n.r. – “poor”).

 

Copiii ( 18 luni si 36 luni) sunt insa protejati de la bine in sus in noul model (78% eficienta). Sistemele electronice de siguranta au obtinut 48%, protectia adultilor a ajuns la 83%, iar cea a pietonilor in cazul unui impact cu masina e de 60%.

 

Megane-ul testat la Euro NCAP a fost 1.5 l dCi (diesel), de 1.300 kg. In afara de alte sisteme de siguranta active si pasiva, ma avut airbag-uri pentru pasageri in zona clasica, laterale si pentru cutia toracica fata-spate.

Sursă: incont.ro
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ