Industria auto din România a atins 11% din PIB

| 12 feb, 2014

Volumul afacerilor din industria auto din României s-a situat, în 2013, la aproape 16 miliarde de euro, cea mai mare parte fiind datorată sectorului de componente, a declarat, miercuri, vicepreşedintele Grupului Dacia Renault şi preşedinte al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), Constantin Stroe.

'Cifra de afaceri în industria auto din România se estimează a atinge 16 miliarde de euro (11% din PIB) şi este compusă din două surse: automobile pe roţi, cu 5,2 miliarde de euro contribuţia celor două firme - Dacia Renault şi Ford - şi furnizorii de componente auto cu 10,7 miliarde de euro. O pondere foarte importantă a acestora de urmă, trebuie remarcat. Cifra de afaceri a întregului sector de automobile din România în 2013 s-a ridicat la 15,9 miliarde de euro, numărul de companii fiind de aproximativ 600. Totalul angajaţilor era de 203.600 locuri de muncă, iar costul muncii se situa la 4,15 euro/oră', a punctat oficialul, în cadrul unui atelier de specialitate organizat la Forumul de afaceri 'Franţa - Europa de Sud-Est'. 

Potrivit acestuia, volumul de vânzări de pe piaţa auto internă se ridică la două miliarde de euro, iar peste 110 furnizori internaţionali de piese şi componente auto deţin locaţii de producţie în România

Misiunea Economică Ubifrance a Ambasadei Franţei la Bucureşti a organizat, în zilele de 11 şi 12 februarie, Forumul de afaceri 'Franţa - Europa de Sud-Est'. 

La forum au fost prezenţi reprezentanţii a peste 400 de companii din 14 ţări, evenimentul constituindu-se într-un adevărat tur de forţă în domeniul business-ului. 

Companiile activează în sectoare, precum: infrastructură, transporturi, energie, industrie auto, protecţia mediului, agricultură şi industrie alimentară, e-commerce, IT&C, dispozitive şi echipamente medicale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ