Un motor produs la Craiova va echipa noul Ford Focus

| 24 feb, 2014

Motorul EcoBoost de 1,5 litri produs de Ford la uzina din Craiova va echipa noul Ford Focus, a anunţat luni constructorul auto american.

Producţia motorului EcoBoost de 1,5 litri a început în aprilie 2013 la uzina de la Craiova şi, până acum, am produs peste 90.000 de unităţi. Motorul EcoBoost de 1,5 litri a fost lansat mai întâi în China anul trecut, echipând noul Ford Mondeo, apoi Fusion sedan în America de Nord şi va fi de asemenea disponibil pe versiunea europeană a modelului Mondeo în cursul anului 2014. Primele unităţi ale motorului EcoBoost de 1,5 litri vor fi expediate de la Craiova la uzina de asamblare a modelului Focus de la Saarlouis, Germania, în a doua jumătate a acestui an", potrivit Ford România, citat de Mediafax.

Prima generaţie Ford Focus a fost lansată în 1998, iar de atunci au fost vândute la nivel mondial peste 12 milioane de unităţi.

Ford estimează că vânzările Focus la nivel mondial au atins anul trecut 1,1 milioane de unităţi (din care peste 300.000 de maşini în China), fiind cel mai bine vândut automobil de pe piaţa de maşini noi.

Grupul produce în prezent la Craiova modelul B-Max şi motoare EcoBoost de 1,0 litri şi 1,5 litri.

Presa germană a relatat recent că Ford va transfera de la Köln la Craiova, în 2017, o parte din producţia modelului Fiesta, pentru a reduce costurile în contextul pierderilor masive înregistrate de operaţiunile europene ale companiei după scăderea puternică a vânzărilor auto de pe continent.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ