Mini-Logan la 5.000 de euro. Nu se va fabrică la noi, ci în India

| 31 ian, 2014

Potrivit presei franceze, Renault va prezenta in cateva zile un autoturism din clasa mini, extrem de ieftin. Acesta nu va fi produs insa la noi, ci in India, dar va putea fi cumparat si de romani.

Cotidianul economic “La Tribune” scrie ca Renault va prezenta in cateva zile conceptul unui nou autoturism din clasa mini. Prilejul va fi salonul auto de la New Delhi (India) iar motivul pentru care francezii au ales un loc atat de exotic este acela ca masina este de conceptie si fabricatie indiana.

Conform surselor citate de jurnalistii francezi, noul autoturism, cunoscut momentan drept “mini-Logan”, ar urma sa coste in jur de 5.000 de euro si sa fie fabricat la Chennai, cartierul general al Renault in India. Chiar directorul general al aliantei Renault-Nissan, Carlos Ghosn (foto), a confirmat acum cateva luni ca inginerii din centrul la Chennai dezvolta de ceva timp o platforma noua.

Pe de alta parte, tot anul trecut directorul operational al Renault a negat ca Dacia va intra pe piata automobilelor mini, astfel incat se pare ca acest segmente le e rezervat indienilor. Potrivit La Tribune, “mini-Loganul” va fi produs mai intai in India, fiind destinat pietei asiatice, apoi si in Brazilia si, in final, si in Europa. Dar, cum productia nu va incepe mai devreme de 2015, mai avem ceva de asteptat pana sa cumparam – si, de ce nu, sa si fabricam – “mini-Logan” in tara noastra.

Zvonuri prinvind un model Dacia de clasa mica au mai existat si in 2010, cand se vorbea despre “Dacia City” sau "Dacia CItadine", un mini-Sandero cu motorul de la Renault Twingo, dar si cu elemente de la Logan si Clio. Nu e imposibil ca autoturismul pe care francezii vor sa il produca in India sa fie similar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ