Câte mașini noi au cumpărat românii în 2013 și care sunt mărcile preferate

| 21 ian, 2014

Doar 57.700 de maşini noi au fost puse în circulaţie în 2013, conform datelor DRPCIV. Cifra reprezintă aproximativ 20% din numărul maşinilor noi care au fost înmatriculate în 2008, anul cu cea mai mare cifră înregistrată pe piaţa auto de la noi.

Dacia rămâne de departe marca care vinde cel mai mult, constructorul autohton reuşind să vândă şi să înmatriculeze cu 1216 unităţi mai mult faţă de 2012.

În afară de Dacia, creşteri au mai înregistrat mărci ca Jeep, Fiat, Lancia, Land Rover, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, Mini şi Opel. De altfel, aproape toate mărcile reprezentate de grupul Autoitalia au înregistrat creşteri, românii arătându-se interesaţi de modelele noi de la Jeep, Fiat, Lancia şi chiar Maserati. Land Rover şi Mini au înregistrat o creştere extrem de mică, diferenţa fiind doar de câteva unităţi în plus faţă de 2012, scrie automarket.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ