ECONOMICA.NET: Care sunt maşinile preferate ale românilor şi cât de vechi sunt

| 09 feb, 2014

În România circulau 4,7 milioane de autoturisme în anul 2013, potrivit ultimelor date ale Direcţiei de Înmatriculări referitoare la structura parcului auto. Cele mai multe sunt mai vechi de 10 ani.

Cea mai mare parte a acestor autoturisme, adică aproape jumătate-2,2 milioane de vehicule, au o vârstă mai mare de 12 ani, iar numărul maşinilor pe care le putem considera noi (cu o vechime de cel mult patru ani) este de 320.000, adică mai puţin de 7%.

Cum se prezintă însă situaţia pe mărci?

Din cele 4,7 milione de autoturisme care circulă pe drumurile României, cele mai multe sunt Dacii-1,39 milioane de maşini. Situaţia parcului de Dacii este de-a dreptul dramatică: aproape o Dacie din trei este mai veche de 30 de ani, lucre care se explică nu doar prin faptul ca în perioada comunistă existau puţine opţiuni la achiziţia unei mărci de autoturism, cât şi prin lipsa reurselor financiare pentru achiziţia unui alt autoturism, fie el nou sau second-hand, dar nu Dacie.

Din cele 1,39 milioane de Dacii, 46% au o vechime mai mare de 16 ani, şi, din această categorie, cea mai mare parte, adică peste 420.000 de maşini, sunt mai vechi de 20 de ani. Doar puţin peste 120.000 de Dacii, adică mai puţin de 9%, sunt mai noi de 5 ani.

Citeşte continuarea pe Economica.net.

Tag-uri: masini
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ