Cum să te angajezi la Vodafone sau la Pepsi

| 25 apr, 2014

Studenții, absolvenții și masteranzii care vor să dobândească experiență, și eventual, ulterior, un job, pot aplica pentru un program de internship. În această perioadă, mai multe companii au lansat astfel de programe, printre care se numără Vodafone, ING, Zitec sau Pepsico.

Astfel, recent, Vodafone România a lansat programul de internship “Discover” care se adresează atât studenților și masteranzilor, cât și absolvenților, indiferent de profilul instituției de învățământ, potrivit yahoo.ro.

Procesul de selecție va avea loc în perioada mai-iunie 2014, iar cei interesați își pot trimite CV-urile.

Compania precizează că toți cei aleși în program vor fi remunerați conform grilei de salarizare a Vodafone România.

Ulterior, cei mai buni dintre ei vor fi selectați să lucreze, timp de doi ani, pentru unul dintre departamentele vânzări, marketing, tehnic, financiar sau resurse umane, din cadrul Vodafone România. La sfârșitul programului, cei mai performanți candidati vor putea concura pentru un stagiu internațional de doi ani, în cadrul Vodafone Group.

Programul este structurat în patru etape, respectiv procesul de selecție, perioada de internship, perioada de angajare și procesul de selecție globală.

Procesul de selecție, care poate dura între 1-2 luni, implică o serie de teste de inteligență și logică verbală/numerică precum și probe de evaluare a abilităților și competențelor.

La sfârșitul perioadei de testare, candidații vor sustine un interviu cu unul dintre directorii companiei.

Internship-ul efectiv va dura 6 luni, studenții selectați beneficiind de stagii scurte în diverse departamente pentru a se familiariza cu procesele de lucru.

După perioada de internship, studenții sunt angajați full-time în cadrul Vodafone România pe o perioadă de 18 luni. La sfârșitul celor doi ani petrecuți la Vodafone România, cei mai buni dintre absolvenți vor fi selectați pentru o experiență internațională de doi ani, într-una din țările în care Vodafone activează.

 

Zitec caută colegi

O altă companie care a lansat în această perioadă programe de internship este și producătorul de aplicații online Zitec.

Pentru cele șase programe de internship pe dezvoltare web și testare software, compania a alocat peste 20.000 de euro.

Programele de internship urmează să se deruleze în perioada iulie – septembrie 2014, iar la final, compania intenționează să recruteze noi colegi în departamentele de dezvoltare web și testare software.

Candidații interesați pot aplica la aceste programe până pe 15 mai 2014, selecția urmând să fie realizată după susținerea unor teste de cunoștințe, interviuri și completarea unui chestionar de personalitate.

„Am deschis 16 poziții în cadrul programelor de internship, pentru care estimăm că se vor înscrie peste 450 de candidați. Cei selectați vor avea ocazia de a lucra alături de specialiștii Zitec pe proiecte reale și deosebit de interesante și sperăm ca, la finalul stagiului, toți participanții să se alăture echipei”, a precizat Florentina Greger, HR manager Zitec.

 

Internship la Gebrüder Weiss

Și compania de transporturi și logistică Gebrüder Weiss derulează programe de internship, care se adresează absolvenților și masteranzilor din Arad, Cluj Napoca și Craiova.

Printre cerințele solicitate celor care aplică pentru un inernship la această companie se numără aceea de a avea studiile superioare finalizate, într-un domeniu precum transporturi, logistică, economic și administrativ sau științe socio-umane.Candidaților li se mai cere să cunoască limba engleza și Excel, la nivel avansat.

Programul de internship se va derula în cadrul departamentelor operaționale, respectiv Transporturi Rutiere Interne, Transporturi Rutiere Internaționale, Transporturi Maritime și Aeriene, timp de șase luni.

 

Internship pe timpul verii la PepsiCo

Studenții care vor să facă practică în cadrul companiei PepsiCo pot aplica pentru programele de internship până pe 6 mai.

Organizat sub forma unui concurs, programul „Butterfly Effect” va selecta studenții cu cele mai bune aplicații. Aceștia vor beneficia de pregătire în cadrul PepsiCo, atât la sediul central al companiei, cât și pe teren și în fabrici.

În a doua etapă, tinerii aleși vor lucra alături de echipa PepsiCo, pe tot parcursul verii. La finalul programului, particpanții cu cele mai bune rezultate vor fi recrutați pentru a lucra în cadrul companiei.

În ediţiile anterioare ale „Butterfly Effect”, 65 de tineri au urmat cursuri de formare în cadrul companiei, iar 15 dintre aceştia sunt acum angajați PepsiCo, în diverse departamente. Programul de anul acesta se va desfășura în perioada mai-septembrie 2014.

 

3 luni de internship la ING

Cei care doresc să urmeze un internship în domeniul bancar, pot aplica pentru un astfel de program la ING Bank. Durata stagiului este de trei luni, iar termenul limită pentru înscriere este data de 1 iunie.

ING Bank are disponibile 10 locuri pentru programul de internship care se va derula în București.

Cerințele obligatorii sunt cunoștințele și abilitățile în domeniul IT, precum și “dorința de cunoaștere, învățare și asimilare de informații”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ