CUM SE FURĂ în România: ce echipament incredibil au acum hoţii

| 06 apr, 17:35

Un număr de 18 plase de pescuit monofilament, însumând aproximativ un kilometru, au fost găsite de poliţiştii băcăuani în zona a trei lacuri de acumulare din judeţ, în urma unei acţiuni de prevenire şi combatere a braconajului piscicol, a declarat luni Narcisa Butnaru, ofiţer de relaţii publice - Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău.

"În cursul acţiunii a fost prins în flagrant pe lacul Bereşti - Sascut un bărbat de 56 de ani, care avea asupra instrumente ilegale de pescuit, precum şi aproximativ 15 kg peşte, specia plătică şi biban. Peştele a fost redat în mediul natural, iar plasele de pescuit au fost distruse prin incendiere. În zona lacului de acumulare Răcătău a fost depistat un localnic din Horgeşti, în vârstă de 38 de ani, care instala o plasă de tip monofilament pentru pescuit cu lungimea de 50 m şi lăţimea de 2 m. De asemenea, poliţiştii au identificat, pe malul altui luciu de apă, două bărci din lemn şi 15 plase tip monofilament. Toate instrumentele de pescuit ilegale au fost distruse prin ardere", a precizat ofiţerul de poliţie, potrivit Agerpres.

De asemenea, au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările şi în situaţiile în care nu s-au identificat, încă, posesorii de plase monofilament instalate.

Citeste si: Operaţie FĂRĂ PRECEDENT. Medicii au scos un peşte viu din burta unui bărbat. Cum a ajuns acolo

Acţiunea poliţiştilor are loc după cea întreprinsă pe 1 aprilie, în cursul căreia au fost prinşi în flagrant trei tineri cu peste 70 de kg de peşte viu din speciile crap, şalău, novac şi caras, pescuite în condiţii ilegale cu plasă monofilament de peste 50 de metri şi lăţime de doi metri. Întreaga cantitate a fost redată mediului acvatic în prezenţa administratorului societăţii păgubite, iar pe numele celor trei braconieri piscicoli a fost întocmit dosar penal.

În acest an, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol poliţiştii băcăuani au întreprins 12 acţiuni importante pe principalele luciuri de apă din judeţ, în urma cărora au fost întocmit 9 dosare penale, iar mai bine de 200 de kg de peşte au fost descoperite în plase monofilament şi returnate în apa lacurilor.

Centrul Regional de Ecologie Bacău, împreună cu poliţişti şi jandarmi, au desfăşurat în luna martie o acţiune în vederea combaterii braconajului piscicol pe lacul de acumulare Răcăciuni, aparţinând ariei naturale protejate din cadrul sitului Natura 2000 Buhuşi-Bacău-Bereşti, în cursul căreia a adunat aproximativ 1.500 de metri de plasă monofilament, care a fost distrusă prin incendiere, iar peştele găsit în plase a fost eliberat.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ