INCREDIBIL! Un gălățean a construit un tunel din curtea sa până la un lac pentru a pescui ilegal VIDEO

| 16 mai, 12:09

Un bărbat din județul Galați și-a construit un tunel din curtea locuinței sale până la malul lacului de acumulare Ciușlea-Movileni, pentru a pescui ilegal. Tunelul a fost săpat în pământ, pe o lungime de aproximativ 40 metri, are înălţimea de 2 metri şi o lăţime de 1,2 metri, fiind prevăzut şi cu sistem de iluminare.

În urma unei percheziţii efectuată la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 44 de ani, din localitatea Furcenii Noi, judeţul Galaţi, poliţiştii au descoperit un tunel construit de către acesta, începând cu anul 2009 şi şapte unelte de pescuit de tip plasă monofilament, în lungime totală de 320 metri.

Acest tunel făcea legătura între curtea locuinţei celui în cauză şi comunica cu malul lacului de acumulare Ciuşlea-Movileni, aflat pe cursul râului Siret. Tunelul a fost săpat în pământ, pe o lungime de aproximativ 40 metri, avea înălţimea de 2 metri şi o lăţime de 1,2 metri, fiind, totodată, prevăzut şi cu sistem de iluminare.

Vedeţi aici filmul realizat de Politia Romana

La ieșire, avea construită o uşă din fier încastrată în beton, asigurată cu zăvoare pe partea interioară.

Pe lungimea tunelului construit, în două lăcaşe s-au găsit o barcă de pescuit gonflabilă, lansete şi o camera de tractor improvizată ca plută.

Uneltele de pescuit şi ambarcaţiunea găsite au fost ridicate, în vederea confiscării.

Din cercetările efectuate de poliţişti  a rezultat că bărbatul ar fi obișnuit să monteze noaptea uneltele de pescuit pe luciul de apă al barajului de acumulare Ciuşlea-Movileni, iar spre dimineaţă le verifica, activitatea de pescuit ilegal desfăşurând-o pe timp de noapte.

Cel în cauză folosea acest tunel atât ca loc de depozitare a uneltelor de pescuit, cât şi ca mod de acces rapid la luciul de apă, capătul tunelului fiind situat într-o zona inaccesibilă persoanelor şi ascuns de vegetaţie abundentă.

Echipamentele depistate în tunel erau folosite la deplasarea pe apă, după care acestea erau introduse în tunel.

Faţă de cel în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de pescuit de plasă de tip monofilament.

În urma unei acțiuni desfășurate de Poliția Română pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, au fost ridicate peste 4,6 tone de pește pescuit ilegal și plase de pescuit, în lungime totală de peste 22 de kilometri. De asemenea, polițiștii au constatat 345 de infracţiuni şi au aplicat peste 3.700 de sancţiuni contravenţionale.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ