Europarlamentare 2014: Poliţia a fost sesizată în 59 de cazuri, majoritatea în Capitală

| 25 mai, 2014

Un număr de 59 de sesizări privind posibile contravenţii sau infracţiuni la alegerile de duminică au fost înregistrate de la deschiderea urnelor, anunţă Ministerul de Interne.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a declarat că cele mai multe sesizări au fost făcute de bucureşteni. De asemenea, din 59 de sesizări privind posibile contravenţii sau infracţiuni la alegerile de duminică 14 nu s-au confirmat.

Dajbog a mai spus că, de la deschiderea urnelor, au fost date 52 de amenzi, dintre care 48 pentru încălcarea legislaţiei electorale.

Purtătorul de cuvânt al MAI a mai precizat că sunt cercetate şase situaţii privind posibile infracţiuni, una dintre acestea fiind sesizată în Bucureşti. La numărul 112 a fost sesizat faptul că, la Secţia 185 din Bucureşti, un alegător a introdus în urnă două buletine de vot. Poliţiştii au deschis un dosar de cercetare pe numele acestuia, pentru fraudă la vot, faptă pedepsită cu închisoare de la şase luni la trei ani.

În comuna Cogealac, din judeţul Constanţa, se fac verificări într-un caz privind coruperea alegătorului, după ce viceprimarul a sesizat faptul că dintr-o maşină a fost împărţită pâine, în scop electoral. În acest caz se fac cercetări pentru a se stabili care este situaţia de fapt.

Un alt caz a fost înregistrat în localitatea Bicu, judeţul Giurgiu, unde o persoană a reclamat că membrii biroului electoral al unei secţii de votare nu i-au permis să voteze pe motiv că ar avea probleme psihice. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că, într-adevăr, persoana respectivă figurează în evidenţele medicale cu afecţiuni psihice şi nu are drept de vot.

Purtătorul de cuvânt al MAI a mai spus că în localitatea Bistra, din judeţul Alba, un agent de poliţie s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 66 de ani şi-a împiedicat soţia să voteze. Deşi bărbatul a solicitat, sâmbătă, urna mobilă, în numele soţiei sale care este imobilizată la pat, duminică dimineaţă acesta nu a permis membrilor comisiei de la secţia de votare să intre în casă. Monica Dajbog a precizat că pentru acest gest bărbatul riscă închisoare de la şase luni la trei ani.

În judeţul Dâmboviţa, poliţia a fost sesizată, duminică dimineaţă, de mai multe persoane, care au reclamat faptul că au găsit afişe electorale lipite pe parbrizele autoturismului. În urma verificărilor, au fost identificate trei persoane care au lipit aceste afişe, acestea fiind amendate.

În judeţul Vaslui, prefectul a solicitat Biroului Electoral Judeţean schimbarea preşedinţilor de la patru secţii de votare, deoarece sâmbătă aceştia au plecat acasă cu ştampilele de control.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ