Poliţia a dat amenzi de aproape 20.000 lei pentru distrugerea bannerelor electorale

| 12 mai, 2014

Ministerul Afacerilor Interne a înregistrat la nivel naţional 64 de incidente în legătură cu desfăşurarea campaniei electorale, în majoritatea cazurilor fiind vorba despre aspecte legate de afişaj. Datele MAI arată că în 43 de situaţii au fost deteriorate afişe sau bannere electorale şi în anumite spaţii au fost puse afişe fără acordul proprietarului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, ministrul de Interne Gabriel Oprea a atras luni atenţia că în localităţile în care există poliţie locală aceasta este în măsură să asigure integritatea afişajelor electorale amplasate legal.

"Din punct de vedere al măsurilor de ordine publică, prima parte a campaniei electorale a decurs fără evenimente deosebite, de natură a afecta cadrul normal de ordine şi siguranţă publică. În ceea ce priveşte modul de sesizare 12 evenimente au fost semnalate prin apelul de urgenţă 112, 13 prin intermediul cetăţenilor, 3 de la birourile electorale, 11 prin sesizare din oficiu, 20 prin sesizare de la organizaţiile politice şi 5 prin sesizare de la instituţii ale statului', a arătat luni Monica Dajbog, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul MAI, citat de Agerpres.

În acest context, Poliţia Română a fost sesizată de săvârşirea a 17 infracţiuni în legătură cu desfăşurarea campaniei electorale, în toate cazurile desfăşurându-se cercetări sub coordonarea Parchetului. Până în prezent, au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale - 26 reprezentând încălcări ale legii 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European şi 7 ale legii 61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a ordinii şi liniştii publice. Valoarea totală a amenzilor se ridică la 19.000 lei.

Monica Dajbog a adăugat că din dispoziţia viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, peste 50.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă acţionează deja pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi desfăşurarea scrutinului electoral în deplină legalitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ