Macovei sare peste calul democrației, dar uită de răspunderea pentru casa părinților săi

| 12 mai, 2014

Pe Monica Macovei par s-o fi epuizat definitiv lungii ani petrecuți la Bruxelles. Ultimele sale declarații, cel puțin, cer odihnă și relaxare într-unul din numeroasele sanatorii ale patriei.

"Toţi europarlamentarii am susţinut aderarea României în Schengen. Ultima ţară care se opunea a fost Olanda, care a spus că mai vrea două rapoarte MCV bune. Primul l-a avut la sfârşitul lui 2011 şi urma cel din iulie 2012, care a fost devastator după încălcările Constituţiei comise de USL, iar apoi toate rapoartele au fost devastatoare pentru clasa politică, nu pentru DNA şi ANI. Ponta, Antonescu şi Voiculescu să dea socoteală şi să răspundă pentru faptul că nu am intrat în Schengen în 2012. Susţin intrarea României în Schengen şi menţinerea MCV, cele două nu sunt legate una de alta. Cei trei să dea socoteală politic şi lumea să ştie că datorită lor nu am intrat în Schengen. Ne putem gândi şi mai departe, dacă nu este cumva şi o răspundere penală, pentru că este interesul naţional al României să intre în Schengen. Ei trădează ţara, cine apără baronii locali trădează ţara", a declarat Macovei.

În primul rând, să ne fie permis, dar toate, absolut toate luările de cuvânt în plenul Parlamentului European sunt consemnate și arhivate. Aceasta înseamnă nici mai mult nici mai puțin că minciuna din debutul declarației făcute de Macovei are picioare atât de scurte încât va fi ajunsă din urmă cu mare ușurință. Când Macovei spune că toți parlamentarii români au susținut aderarea țării noastre la Schengen nu se poate referi, nu cu sinceritate, la europarlamentarii PDL, care executau cu tembel exces de zel ordinele lui Băsescu, trimise de la București. Care Băsescu, dacă ne aducem aminte, în acea perioadă nu avea niciun interes ca Victor Ponta și guvernul USL să-și adjudece o asemenea reușită, dimpotrivă. Rar au fost văzute în plenul de la Bruxelles atacuri mai josnice executate la adresa propriei țări. Europarlamentarii lui Băsescu nici dacă ar fi vrut nu ar fi putut crâcni în front, fiind îndeaproape păziți -cam ca o turmă de supuse mioare- chiar de mezina președintelui, care o avea probleme cu gramatica și sintaxa limbii române, dar o informare succintă știa prea bine să-i facă augustului tătic. Tabăra europarlamentarilor portocalii a sabotat aderarea cum au putut și pe toate fronturile, nu numai insistând pentru extinderea MCV. În aceste condiții, o declarație ca cea de mai sus este nu numai expresia unei nesimțiri totale, dar are o componentă de prostie cronicizată greu de ignorat la fostul procuror comunist Macovei. Aceasta se consideră pesemne în timpul proceselor de înaltă trădare din anii 50, când acuzații trebuiau să-și facă autocritica și să se împace cu acuzații fără fundament, în speranța că dictatura proletariatului nu va dura o veșnicie.

Ca să nu mai amintim și detaliul nu lipsit de relevanță că pe logica aceasta nebună, nebună, nebună, Traian Băsescu nu ar apuca să răspundă niciodată în prea numeroasele sale dosare parcate de Morar & Co, fiind mult prea ocupat să execute anii ce i-ar reveni pentru tăierile salariale, pentru pensiile ciuntite ilegal, pentru creșterea orbească de TVA și, de ce nu, pentru opinia sa despre autostrăzile de care România nu are nevoie... Nu sunt toate acestea înalte trădări și elementele constitutive ale sabotării economiei naționale, pe rit vechi? Procurorul comunist Macovei ar trebui să știe mai bine.

Și ca să nu uităm, înainte de a trece la alte subiecte, cum a rămas cazul cu casa părinților europarlamentarului-procuror Macovei?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 mai, 2014
Vichi
paralela cu VVP
Tonul de zeflema si acuzatiile prost argumentate amintesc de VVP. Cum e turcul, e si pistolul, domnule ziarist! Faceti copy & paste la mistocareala lui VVP, sfidand inteligenta romanilor! Fie si pe cea medie!
12 mai, 2014
fan Sultanescu
la Daciana Sarbu(sotia lui Ponta,fata lui Sarbu) lungii ani petrecuti in pribegie la Bruxelles nu au produs epuizare ...
dansa mananca,bio...
la propunerea dansei si a dlui Sultanescu,consilier al dlui Ponta,toti virtualii de la Obedient mananca bio...
oricum e mai bine acum,inainte mancau tot rahat..
12 mai, 2014
cantautor
adjunctul CIA a fost primit in buncarul...ala,Dle Sultanescu?
vicepresedintele SUA,tot acolo va fi primit?
dar seful Pentagonului?
cred ca de aceea nu a primit-o Ponta pe Nuland...
nu avea buncarul gata..
ce zici Dle Sultanescu,am dreptate?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ