Băsescu: Dacă partidele de dreapta nu dau candidat unic la Preşedinţie în iunie, nu au nicio şansă

| 12 mai, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că în situaţia în care partidele de dreapta nu dau un candidat unic în luna iunie, care să se lupte cu Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, acestea nu au nicio şansă, în condiţiile în care premierul 'a furat deja startul'.

 

'Eu cred că pentru prezidenţiale trebuie adunată orice resursă. Nu vreau să o fac eu pe brokerul de alianţe, dar, dacă vreţi o recomandare de consultant: dacă nu fac candidat unic în iunie, nu au nicio şansă, pentru că vedeţi că Ponta a furat deja startul campaniei', a declarat Traian Băsescu, la Adevărul Live.

El a susţinut că acel candidat care să se bată cu Victor Ponta din luna iulie trebuie 'construit şi muncit zi de zi'.

În ceea ce priveşte o alianţă între PDL şi PNL după alegerile europarlamentare, preşedintele Băsescu a spus: 'Foarte bine, să o facă, eu oricum după ce termin mandatul vreau să asist, să fiu consultantul acestui partid, PMP, care vreau să ajungă la 30%'.

Şeful statului a revenit şi asupra întâlnirii pe care a avut-o cu liderul PDL, Vasile Blaga, precizând că aceasta a avut loc pe data de 4 octombrie 2013, la ora 17,00, în biroul său de la Palatul Cotroceni, atunci, liderul PDL refuzându-i propunerea unei fuziuni cu PMP-ul încă neînregistrat ca partid.

De asemenea, Traian Băsescu a apreciat că s-ar putea ca Vasile Blaga să refuze o apropiere de PMP şi după europarlamentare, context în care Partidul Mişcarea Populară îşi va continua drumul lui.

În opinia sa, şi Mihai-Răzvan Ungureanu şi Klaus Iohannis ar avea şanse să devină candidaţi la Preşedinţie, dacă se promovează începând cu luna iulie.

Preşedintele Băsescu a adăugat că ar mai fi trei, patru nume de politicieni cu şanse la fel de mari, dar nu a dorit să facă nicio nominalizare.

El a recomandat partidelor de dreapta să facă un studiu privind potenţialul de creştere.

'S-ar putea să avem surpriza ca unul să aibă 24%, dar să aibă potenţial de 30%, iar altul 20%, dar cu potenţial de 51%', a spus Băsescu.

Şeful statului a menţionat că a trăit o astfel de experienţă în 2003, când un astfel de studiu, care se află încă în Modrogan, a arătat că este singurul cu potenţial de creştere să îl bată pe Adrian Năstase.

'Nu am crezut, dar conjunctura a făcut să ajung candidat şi s-a confirmat', a adăugat Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ