Băsescu demonstrează zilnic că este rupt de realitate

| 12 mai, 2014

După o guvernare dezastroasă pe care a girat-o și după zece ani de scandaluri politice continue create de domnia sa, Traian Băsescu încă mai consideră că vina pentru orice aparține în continuare adversarilor săi politici.

La mai bine de două săptămâni de la debutul campaniei pentru europarlamentare, toate partidele mari din România sunt în plină fierbere, calendarul lor fiind plin de marșuri, întâlniri, dezbateri și alte acțiuni cu caracter electoral. Același lucru îl face și președintele Traian Băsescu, care și-a asumat rolul de agent electoral activ în favoarea PMP, prin declarațiile de la Cotroceni și participările la diverse emisiuni televizate realizate de jurnaliști încă loiali domniei sale.

De fiecare dată, mesajul șefului statului este în linii mari același: actualul executiv este incompetent în timp ce rezultatele sale sunt datorate politicilor duse de cabinetul Boc. Tot în viziunea președintelui, premierul Victor Ponta este în campanie pentru prezidențiale, dar nu trebuie să ajungă la Cotroceni deoarece ar fi la mână anumitor grupuri de interese, în timp ce actuala majoritate este întruchiparea corupției. În schimb, singurii care merită să ajungă la putere sunt Elena Udrea și PMP-ul ei, pentru care președintele face campanie, sfidându-i atât pe români cât și Constituția.

Sâmbătă, Traian Băsescu s-a aflat la Arad, unde a participat la o dezbatere a Fundației Mișcarea Populară intitulată pompos "Integrarea tinerilor în piața muncii prin crearea de locuri de muncă, investiții și creștere economică" și la un Târg educațional organizat de Camera de Comerț și Industrie. La ambele evenimente, președintele României nu a spus nimic concret sau nou față de ceea ce știam deja. În schimb, șeful statului a fost protagonistul unui moment de un penibil rar.

La intrarea în spațiul expozițional unde se desfășura evenimentul organizat de Camera de Comerț, Traian Băsescu a fost huiduit de câteva sute de persoane, care și-au exercitat dreptul de a protesta spontan. Replica liderului de la Cotroceni a venit aproape instantaneu, Traian Băsescu declarând fără a clipi următoarele: „știu că Voiculescu i-a trimis, dar asta e”.

Încercând să găsească o explicație pentru modul în care a fost huiduit, Traian Băsescu revine automat la un subiect care l-a consacrat, cel al patronilor de presă care i se opun. Dincolo de modul în care șeful statului încearcă să exploateze din nou o tema mogulilor, care în timpul alegerilor prezidențiale din 2009 a reprezentat unul din elementele de bază ale campaniei pentru realegere, ce s-a întâmplat la Arad arată cât de rupt de realitate a devenit Traian Băsescu.

După o guvernare dezastroasă pe care a girat-o și după zece ani de scandaluri politice continue create de domnia sa, Traian Băsescu încă mai consideră că vina pentru orice aparține în continuare adversarilor săi politici. În schimb, românii, care în realitate au fost jigniți și batjocoriți în continuu de la înălțimea instituției prezidențiale nu ar avea în opinia lui Traian Băsescu de ce să strige împotriva sa, dar sunt manipulați de trusturile de presă. În final, această viziune îl descalifică pe Traian Băsescu, care la un deceniu de la asumarea funcției supreme în stat continuă să îi disprețuiască pe români simplii și să considere că aceștia nu au dreptul la opinie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 mai, 2014
fan Ferenczy
Dle Sultanescu,
mortii din Dambovita(care au votat la referendum) nu au aflat ca USL a murit...
plus ca in multe judete,sloganul a fost declarat neconform..
ce le recomandati sa voteze acum ,in mai?
ca sa fie ancorati in "realitate"...
12 mai, 2014
fan Sultanescu
noi muncim,noi nu gandim(USL)
vreau sa faceti putina liniste...
la rugamintea Dlui Becali,Dl.Ponta lucreaza pe legea gratierii...
este ancorat perfect in realitate..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ