Antonescu, prins cu mâța-n sac

| 12 mai, 2014

Autoinvitația contra cost a lui Antonescu în SUA face dovada disperării acestuia în contextul alegerilor prezidențiale din toamnă.

Disperarea lui Antonescu a atins noi culmi în aceste zile și, cum simte că-i fuge pământul de sub picioare și obiectivul său de a ajunge la Cotroceni a devenit mai degrabă un vis nerealizabil, liberarul încearcă să vândă românilor imaginea unui lider acceptat și dorit de unul dintre cei mai importanți parteneri externi ai României – SUA. Zis și făcut, Antonescu a lansat în spațiul public ideea conform căreia va efectua o vizită în Statele Unite ale Americii pentru a onora invitația Congresul Mondial Evreiesc de a participa la o conferință pe tema recrudescenței unor manifestări antisemite. Din nefericire pentru Antonescu, acțiunea nu a mers conform planului, iar el a fost prins cu mâța-n sac. Se pare că nu numai că nu este nicio invitație din partea Congresul Mondial Evreiesc pe numele liberalului, ci că este vorba despre participarea la o conferință internațională pentru care Antonescu a scos din buzunar nu mai mult, nici mai puțin de 800 de dolari.

Prin urmare, liberalul a plătit 800 de dolari pentru ca presa din România să vorbească despre vizita sa în SUA si despre faptul că invitația din partea Congresului Mondial Evreiesc este, în fapt, dovada faptului că americanii îl au la suflet pe Antonescu. La fel ca în schițele lui Caraghiale și în acest caz particular diferența dintre aparență și esență conduce la comicul situației sau, mai bine zis, la penibilul situației. Realitate – Crin participă la o conferință internațională organizată de AJC Global Forum, alături de alți 100 de speakeri, pentru care a scos din buzunar 800 de dolari. Ceea ce vrea Antonescu să se știe – om politic important, liderul opoziției, apreciat atât la nivel național, cât la nivelul SUA, a cărui părere contează, acordă onoarea Congresului Mondial Evreiesc de a fi prezent la evenimentul lor pe tema recrudescenței unor manifestări antisemite și dacă tot se află acolo va avea dialoguri cu importante personalități din viața publică americană, urmând ca la întoarcerea în țară să iasă în conferință de presă să ne zică nouă, muritorilor de rând, care au fost momentele importante ale vizitei.

Autoinvitația contra cost a lui Antonescu în SUA face dovada disperării acestuia în contextul alegerilor prezidențiale din toamnă. Practic, Crin vrea să dreagă busuiocul cu Departamentul de Stat al SUA după ce a căpătat, prin declarațiile făcute, reputația de antiamerican. În contextul în care atât Victor Ponta, cât și Mihai Răzvan Ungureanu, principalii săi adversari la alegerile din toamnă, au relații apropiate cu SUA, Antonescu trebuie să găsească o cale să intre in grațiile americanilor sau măcar să-i facă pe români să creadă într-o relație apropiată Crin-SUA. Dovada în acest sens este și declarația liberalului conform căreia în eventualitatea unei candidaturi la prezidențiale lui îi este cel mai tare frică de Departamentul de Stat al SUA.

Dacă ar fi să facem o trecere în revistă a afirmațiilor antiamericane făcute de Antonescu, ză mazăr & fazăr al noii alianţe cu Băsescu, putem aminti declarația din vara anului 2012 cu privire la poziția ambasadorului SUA Mark Gitenstein - "Ambasadorul este un partizan al lui Traian Băsescu, o fi având motivele domniei-sale, să nu afirm asta. Şi nu este un atac la SUA sau la domnul Gittenstein, ţin să o spun”. Un alt episod s-a petrecut cu trimisului special Philip Gordon, subsecretar de stat al SUA pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice, pe care Antonescu l-a făcut mincinos: “Domnul Gordon nu a discutat acest subiect cu noi absolut deloc. Declaraţia sa finală cuprinde pasajul care contine acuzatii credibile de fraude masive. În momentul ăla am spus: nu mai sunt de acord, nu mai e corect, nu am discutat despre asta şi nu s-a intamplat aşa ceva”.

Concluzia este că Antonescu, în disperarea sa de a intra în grațiile americanilor și de a convinge românii că este susținut de aceștia este dispus să recurgă la tertipuri de genul celui amintit mai sus. Crin urmează panta periculoasă spre autodistrugere – de la plătit aplaudaci, la plătit vizita în SUA și probabil, până în toamnă, la plătit voturi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 mai, 2014
cantautor
fanica-ziarist de 0,099 bani
Dle Sultanescu,
se spune ca Antonescu s-a intalnit la Departamentul de Stat cu un oficial de rang inalt...
cati bani o fi dat?
intrebati-l pe Palada sau pe Ponta,ca ei stiu bine mercurialul...
il stiu bine si pe relatia URSS
12 mai, 2014
cantautor
cand Nuland (emisar SUA) venea la Bucuresti,Ponta se ascundea prin vizuini....
asa ca Dle Sultanescu,las-o moarta...
faceti publice actiunile voastre(vezi poza de la Soci,cu Putin)...
parca in editorial vorbeai de normalitate...
Apropo,deplasarea lui Ponta la Eurovision cat a costat si cine a platit?
asta,pentru carcotasi...
12 mai, 2014
Lorelay
La intrebarea dvs.credeti ca ve-ti primi raspuns?Sint foarte multi care si-ar dori sa cunoasca suma pe care vor nu vor le este inpus sa o plateasca ,am si eu o intrebare:"De ce?????"

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ