Cum va arăta aeroportul Băneasa după restaurare

| 29 feb, 11:34

Aeroportul Băneasa va trebui restaurat conform arhitecturii inițiale, din anii 50, având în vedere că a fost clasat monument istoric.

Ministerul Culturii a informat Compania Națională Aeroporturi București că, după finalizarea lucrărilor de consolidare la risc seismic a aerogării Băneasa, trebuie restaurate și interioarele clădirii, pentru a respecta detaliile de arhitectură inițiale, transmite profit.ro.

Aerogara Băneasa, în forma sa actuală, a fost finalizată în 1952, iar restaurarea este necesară având în vedere că din 2011 a fost clasată drept monument istoric.

Primul aeroport din România, Băneasa a fost martorul unor evenimente aviatice istorice. În 1909, francezul Louis Bleriot a efectuat primele zboruri pe hipodromul care se afla în această zonă, iar în 1910 chiar Aurel Vlaicu a realiza și el o serie de zboruri demonstrative pe câmpul de la Băneasa.

Citiți mai mult pe b365.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ