Cum va arăta primul tren electric regional din România, construit la Craiova

| 26 aug, 2013

Craiovenii de la uzina Softronic vor prezenta în această toamnă primul tren electric regional din România, informează Gazeta de Sud.

Acesta va purta numele de "Hyperion", va atinge o viteză de 160 de kilometri pe oră şi va fi alcătuit din două vagoane motoare şi din două vagoane purtătoare.

"Am vizitat uzina Softronic şi am văzut cum, în halele de la Craiova, prinde contur acest proiect extraordinar al trenului electric regional, un produs cum nu a mai fost fabricat vreodată în România", a declarat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj după o vizită la uzina Softronic, potrivit Gazeta de Sud.

"Pentru noi ar fi o mare bucurie să vedem, într-o zi, acest tren născut la Craiova făcând legătura între marile oraşe ale regiunii Oltenia", a mai explicat Prioteasa, adăugând că la prototipul "Hyperion" se lucrează de aproape doi ani.

Trenul este realizat de cei de la Softronic pe baza unui proiect contractat prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, a cărei valoare este de circa 14 milioane de lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 aug, 2013
dan
trenul..
Cabina are zone de vizibilitate nula foarte mari. Inseamna ca mecanicul trebuie sa stea cu nasu lipit de parbriz iar al doilea sa basculeze cand pe stanga, cand pe dreapta, ca sa vada daca s-a-ntamplat ceva...
26 aug, 2013
Cristi
trenull
In zilele de azi tehnologia a avansat si se pot amplasa camere video si alti senzori pentru o siguranta mai buna...
27 aug, 2013
ivan
@dan; pe la boghiuri te-ai uitat, totul este in regula?
(tot romanul e pricepe la trenuri, si nu numai...!!!)

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ