Curtea de Apel a menţinut pedeapsa de doi ani cu executare pentru SOV

| 20 iun, 2013

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis joi respingerea apelului declarat atât de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, cât şi de procurori şi a menţinut pedeapsa de doi ani de închisoare cu executare dată de Tribunalul Bucureşti pentru favorizarea fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat în dosarele FNA şi FNI.

Pe fond, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru favorizarea infractorului, de către magistraţii Tribunalului Bucureşti. Sentinţa de astăzi nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Pe 23 mai, avocatul lui Vântu a solicitat judecătorilor "admiterea apelului, achitarea clientului său şi revocarea interdicţiei de a părăsi ţara pentru omul de afaceri, măsură ce durează de aproape patru ani ".

În data 2 octombrie 2012, Sorin Ovidiu Vântu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la doi ani de închisoare cu executare, în dosarul privind fuga din ţară a fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat în dosarele FNA şi FNI. Omul de afaceri a fost condamnat pentru că i-a trimis varii sume de bani în Indonezia lui Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI pentru ca acesta să poată sta ascuns.

Prin intermediul lui Octavian Ţurcan şi Alexandru Stoian, i-ar fi transmis lui Nicolae Popa 70.000 euro, în două tranşe. 50.000 de euro ar fi fost transferaţi pentru SOV de către Octavian Ţurcan, iar pe 11 noiembrie 2009, alţi 20.000 de euro au plecat spre Indonezia via Alexandru Stoian.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ