DOSARUL prăbuşirii FNI: Nicolae Popa, condamnat DEFINITIV la 10 ani şi şase luni de închisoare

| 26 iun, 2014

Tribunalul Giurgiu a admis, miercuri, contestaţia procurorilor faţă de reducerea pedepsei lui Nicolae Popa în dosarul prăbuşirii FNI şi a decis ca acesta să facă 10 ani şi patru luni de închisoare. Decizia este definitiva.

Pe 17 februarie, pedeapsa de 15 ani de inchisoare data lui Popa a fost redusa de Judecatoria Giurgiu, care a aplicat principiul legii penale mai favorabile si a stabilit ca acesta sa execute, in final, 6 ani si opt luni de detentie, din care facuse, pana la acel moment, 4 ani si doua luni.

Judecatoria Giurgiu a admis atunci o contestatie din oficiu referitoare la Nicolae Popa, formulata ca urmare a sesizarii Comisiei de evaluare a incidentei aplicarii legii penale mai favorabile.

Decizia Judecatoriei Giurgiu a fost atacata de procurori la Tribunalul Giurgiu, care a admis, miercuri, aceasta contestatie, dispunand in cazul lui Popa 10 ani si patru luni de inchisoare.

Popa a fost condamnat in lipsa la 15 ani de inchisoare, pentru frauda, in anul 2006, alaturi de Ioana Maria Vlas, in legatura cu prabusirea Fondului National de Investitii, in 2000, in urma careia mai mult de 100.000 de romani si-au pierdut banii investiti, iar statul roman, care garantase, a fost obligat sa plateasca circa o suta de milioane de euro compensatii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ