Dosar FNI: Pedeapsa lui Nicolae Popa a fost redusă de la 15 ani la 6 ani şi 8 luni

| 17 feb, 2014

Judecătoria Giurgiu a decis luni reducerea pedepsei aplicate lui Nicolae Popa, fost director al Gelsor, condamnat în dosarul FNI, de la 15 ani închisoare la 6 ani şi 8 luni, ca urmare a intrării în vigoare a noilor coduri şi aplicării legii penale mai favorabile.

Potrivit deciziei publicate pe site-ul Judecătoriei Giurgiu, magistraţii au admis contestaţia la executare formulată din oficiu ca urmare a sesizării Comisiei de evaluare a incidenţei aplicării legii penale mai favorabile, constituită în temeiul HG 836/2013 la nivelul Penitenciarului Giurgiu privind pe condamnatul Nicolae Popa, transmite Agerpres.

Judecătorii au descontopit pedeapsa rezultantă de 15 ani închisoare, aplicată lui Nicolae Popa în dosarul FNI, şi au redus condamnarea la cinci ani închisoare, la care au adăugat un spor de 1 an şi 8 luni, rezultând astfel o pedeapsă finală de 6 ani şi 8 luni închisoare.

Nicolae Popa a executat deja patru ani şi două luni, el fiind încarcerat pe data de 3 decembrie 2009.

Decizia Judecătoriei Giurgiu nu este definitivă şi poate fi contestată.

Nicolae Popa a fost condamnat în 2007 de Tribunalul Bucureşti la 15 ani închisoare în dosarul FNI, alături de Ioana Maria Vlas, care a primit 13 ani închisoare.

Fondul Naţional de Investiţii (FNI) a luat fiinţă la 17 august 1995, cu administrare SOV Invest. Prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii în mai 2000 a afectat aproape 300.000 de investitori.

Nicolae Popa s-a sustras executării pedepsei, fugind din ţară încă din anul 2000 şi a fost dat în urmărire prin Interpol în 2002, în baza mandatului internaţional de arestare emis de instanţa din România.

În decembrie 2009, el a fost arestat în Indonezia şi adus în ţară, unde a fost încarcerat.

După venirea acestuia în România, procurorii i-au deschis un dosar penal lui Sorin Ovidiu Vîntu, pentru că i-a trimis lui Nicolae Popa mari sume de bani în Indonezia, Vîntu primind o condamnare definitivă de doi ani închisoare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ