Dacian Cioloş a anunţat când va lua Guvernul o decizie privind salariul minim

| 14 dec, 15:47

Premierul Dacian Cioloș a declarat, la ieșirea din sala de plen a Parlamentului, că Guvernul "trebuie să ia o decizie până la sfârșitul acestui an în ceea ce privește situația salariului minim, indiferent că este vorba de menținerea acestuia la nivelul actual sau de modificarea lui", transmite Agerpres.

"Eu sunt conștient de nevoia de a echilibra lucrurile între sectorul bugetar și sectorul privat, dar, pe de altă parte, e important să facem lucrurile acestea în mod rezonabil și având în vedere impactul pe care astfel de decizii pot să-l aibă", a arătat Cioloș, întrebat de ultimatumul pe care PSD l-a dat Guvernului privind nivelul minim al salariului în 2016.

Citeşte şi: BUGETUL pe 2016 ajunge luni în plenul Parlamentului. Dacian Cioloş a prezentat bugetul

În context, el a precizat că este importantă discuția pe această temă cu membrii din Comisia tripartită, menționând că a avut deja o întâlnire cu sindicatele și a convenit un calendar cu acestea.

"Am avut o primă discuție cu sindicatele și am convenit un calendar, urmează ca vineri să aibă loc o primă discuție informală pe câteva analize, pe care și Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii le pregătesc. Deci va avea loc vineri această discuție, împreună cu Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor, Patronatele și Sindicatele, urmând ca la începutul săptămânii viitoare să convocăm în mod formal Comisia tripartită care trebuie să fie în măsură să ia aceste decizii. Pe baza analizelor pregătite, pornind de aici, noi suntem conștienți că într-un fel sau altul Guvernul trebuie să ia o decizie până la sfârșitul acestui an vizavi de situația salariului minim, indiferent că este vorba de menținerea salariului minim actual sau de modificarea lui", a susținut prim-ministrul.

El a adăugat că decizia privind salariul minim va trebui să o ia pe baza acestor analize.

"Ca să vă spun sincer și mai direct, pe mine mă îngrijorează nu doar impactul asupra bugetului de stat, care este minim după ce deja au fost crescute salariile bugetarilor cu acel 10%, sunt și sectoare economice care nu lucrează la nivelul salariului minim și am avut anumite contacte informale cu anumiți reprezentanți ai mediului de afaceri. Însă avem, pe de altă parte, câteva sectoare care sunt intensive în mână de lucru, care au un nivel al profitului care este deja fragil și acolo cred că trebuie să ne uităm mai atent și să vedem care poate să fie impactul anumitor decizii asupra acestor sectoare", a mai precizat Cioloș.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ