Daciana Sârbu atrage atenția asupra riscului pe care îl presupune denigrarea europarlamentarilor români

| 10 apr, 2014

Un europarlamentar trebuie să aibă în vedere, înainte de toate, interesele țării a cărui reprezentant este, lucru care nu s-a aplicat în cazul unor eurodeputați români care și-au făcut parcă un obiectiv din a știrbi imaginea României în Uniunea Europeană. Daciana Sârbu, europarlamentar PSD, atrage atenția asupra riscului pe care îl presupun campaniile denigratoare ale unor europarlamentari români pe termen lung.

“Străinii încă nu știu cu ce valori sau calități să ne asocieze. Acesta e și motivul pentru care campaniile denigratoare pot prinde în alte țări — cum a fost cazul ofensivei antiromânești din Italia, din perioada lui Berlusconi, sau chiar cu problemele recente din Marea Britanie. Nu ajută nici faptul că am avut și colegi români care ne-au denigrat țara la Bruxelles. Nici nu știu cine urăște mai mult Romania: extremistul englez Nigel Farage, care ne-ar vrea afară din UE, sau Monica Macovei, care ne-ar vrea sancționați și controlați ca și când nici n-am merita sa fim în UE?”, explică eurodeputata.

Monica Macovei este cap de listă din cauza activității antinaționale pe care a avut-o pe durata mandatului din cadrul Parlamentului European, dar exemplele pot continua cu reprezentanții regimului Băsescu și ai popularilor europeni care au făcut mult rău țării și au tratat românii ca oameni de mână a doua. Europarlamentari precum Elena Băsescu, Laszlo Tokes, Theodor Baconschi și Cristian Preda nu au luat niciodată poziție față de curentul anti-românesc promovat de PPE, cei care au introdus austeritatea în România și au lăsat românii fără o bună parte din venituri, au sprijinit proiectul ACTA, au făcut lobby împotriva intrării României în Spațiul Schengen.

La popul opus, europarlamentarii PSD, cel mai activ grup care ne reprezintă țara în cadrul PE, au pus mai presus de toate promovarea imaginii României și a intereselor cețățenilor, prin proiecte concrete în măsură să facă o diferență pentru români. În contextul alegerilor viitoare, europarlamentarul PSD Daciana Sârbu a explicat că mesajul principal al alianței electorale USD se bazează chiar pe acest aspect, al agajamentului față de români.

„Mesajul meu și al colegilor mei din echipa PSD-PC-UNPR este acela că am reprezentat Romania cu onestitate, seriozitate și multă muncă în mandatul care se încheie și că am reușit să obținem multe rezultate concrete în beneficiul românilor”, a declarat Daciana Sârbu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 apr, 2014
cantautor
am avut Ana P,Elena Ceausescu,E.Udrea,de ce nu si Daciana S
nu e cultul personalitatii,e sarcina de partid
plus ca se si plateste bine
e OK
e ziaristica..
11 apr, 2014
vasilsica
bio
daca nu era D.Ponta,copiii nostri nu ar fi mancat bio..
ea a scris multe carti si articole despre subiectul asta
ar putea sa fie doctor in bio
dar nu are timp,ne reprezinta la Bruxelles.
PS:varza de B,o fi bio?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ