Dan Diaconescu – păpuşa lui Guşa şi Turcescu

| 25 oct, 2013

Dan Diaconescu este în plină campanie televizată. Nu pe OTV, post pe care Diaconescu a reîncercat să-l aducă în casele românilor prin tertipuri în afara legii, ci pe posturile TV din zonele media ostile premierului Ponta. Aşa se explică turul de forţă al lui Dan Diaconescu şi la B1TV, şi la Realitatea TV prin care patronul OTV a încercat să prezinte cât de persecutat este el de CNA, Laura Georgescu şi Victor Ponta.

În realitate, Dan Diaconescu s-a pierdut în explicaţii neconvingătoare, în înşiruiri de situaţii şi fapte care nu au nicio noimă prin care patronul OTV se erijează în cea mai mare victimă.  Astfel, pe B1TV, Robert Turcescu a declarat că există un zvon conform căruia atât timp cât Laura Georgescu este preşedinte al CNA, OTV nu va emite, creând o legatură între funcţia acesteia şi Victor Ponta. Miza acestei ipoteze este una evidenă: a vrut să îl incite şi mai tare pe Dan Diaconescu pentru a-l asmuţi împotriva primului ministru.

În schimb, la Realitatea TV s-a încercat fabricarea unei adevărate poveşti cu Dan Diaconescu în calitate de protagonist principal. Astfel, postul TV controlat de Cozmin Guşă a plasat pe tot parcursul zilei de ieri echipe de reporteri după Dan Diaconescu pentru a surprinde toate acţiunile întreprinse de acesta la CNA. Ulterior, patronul OTV a fost invitat la Rareş Bogdan în emisiune, unde a lansat o serie de atacuri la adresa lui Victor Ponta, criticând trecutul profesional al premierului şi denunţând legăturile premierului cu Remus Borza şi, indirect, cu Remus Vulpescu.

Este evident că Dan Diaconescu este folosit de către adversarii lui Victor Ponta drept interfaţă pentru declanşarea unor atacuri murdare. Opozanţii premierului nu pot lansa în nume propriu acuze care nu au nici un fel de temei, aşa că Dan Diaconescu este scos la înaintare, patronul OTV neavând nicio problemă în a-şi asuma declaraţii care de care mai caraghioase şi care nu pot convinge niciun om raţional.

Desigur, atacurile la Victor Ponta nu sunt întâmplătoare. Dan Diaconescu este în criză de timp fiindcă în lipsa platformei mediatice numită OTV, parlamentarii PPDD părăsesc pe capete partidul. Mai mult, alegerile europarlamentare care se apropie cu paşi repezi, unde Dan Diaconescu este cap de listă, îl determină pe patronul OTV să apeleze la orice stratagemă pentru a mai beneficia de expunere şi pentru a relua contactul cu un electorat pe care l-a pierdut oricum de mult timp.

Cert este însă că legitimitatea dispariţiei OTV din peisajul mediatic nu poate fi pusă sub semnul întrebării. Dan Diaconescu transformase postul într-o anexă a partidului său. Amendat şi sancţionat în repetate rânduri, OTV nu numai că nu a reintrat pe făgaşul normal în peisajul media din România, ci şi-a intensificat încălcările reglementărilor care guvernează audio-vizualul. Prin urmare, OTV s-a auto-sabotat şi nu a fost nicidecum suspendat la comandă politică, aşa cum fals încearcă să acrediteze Dan Diaconescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 oct, 2013
sorin
ANDREI POP
A intra in viata cetatii in felul ales de tine e similar cu a te adauga corului in care se lalaie fals de peste 20 de ani.
Romania cu majoritatea romanilor ei se simt rau tare la marginea umanitatii numita de tine cetate. Cetatea ta e doar un surogat si e posibil ca ea sa pice curind iar tu nevoit sa-ti schimbi diopriile.
26 oct, 2013
hahalera
Bun articol!
Iata ca o noua stea "straluceste" pe firmamentul jurnalismului. Este al doilea articol al autorului pe care il citesc in decurs de 2-3 zile si ma intreb cat va mai dura pana acest Alin Pop va ajunge si el purtator de cuvant la Guvern si mai apoi consul onorific prin mai stiu eu ce locatie exotica... nu de alta, dar calificativul de "purtator de condei " chiar nu i se potriveste. Intr-o scurta descriere, autorul se declara dependent de politica, insa este al doilea articol in 3 zile in care citesc despre niste "obscure" manevre jurnalistice indreptate impotriva "liderului" Ponta, in timp ce vizita "de succes" a premierului la Washington sau activitatea guvernului/parlamentului vad ca-l lasa rece pe "analistul" Pop... cred ca mai bine se numea "subiectiv.info", ca de obiectivitate nici nu poate fi vorba.
26 oct, 2013
sorin
rational irational
intr-o lume a irationalului o hahalera se declara a fi rationala....
25 oct, 2013
BUDICA
OTV
Este bine ca Dan Diaconescu este invitat de televiziuni pentru ca astfel incearca sa convinga ca trebuie sa-si redeschida televiziunea care i-a adus notorietate si ,poate sa-si indrepte greselile pe care le-a facut.
Nu e nimic rau in ceea ce face ,nu trebuie huiduit un om care , isi da seama ce a pierdut si acum vrea s-o ia de la inceput , oricare din noi putem pati la fel.
Sunt sigur ca aceasta amara experienta i-a dat mare dorinta de revenire si,cred ca altfel va fi OTV-ul fata de ceea ce a fost.
Eu ii doresc succes!
26 oct, 2013
mihaescu
dan diaconescu
Dan Diaconescu este de fapt un profitor al prostiei si naivitatii unor "telespectatori" care l-au facut bogat si i-au dat iluzia ca ar putea chiar deveni presedintele Romaniei. Ma mir de fiecare data cit de usor pot fi mintiti unii romani. Dl Pop are perfecta dreptate !
26 oct, 2013
hahalera
@ mihaescu: de acord cu tine, insa as observa ca daca inlocuiesti "telespectatori" cu "alegatori" si "bogat" cu "politician la varf" in textul tau ai sa obtii exact descrierea lui Ponta, premierul . Vazand doar bubele din capul lui Dan Diaconescu nu mi se pare nici pe departe "obiectiv". Poate vrea autorul articolului, care sustine ca "declaratiile caraghioase ale lui Dan Diaconescu nu pot convinge nici un om rational" (de acord cu dumnealui), sa ne explice intr-o postare viitoare cam de cata (lipsa de) ratiune ar fi nevoie sa te convinga balivernele lui Ponta... pana una-alta, DD este doar un fanfaron care face circ pe la TV, in timp ce Ponta este un fanfaron care face circ atat la TV, dar si la Guvern, in calitate de premier. Concluzia logica ar fi ca exista o temere ca electoratul lui Ponta, dealtfel la fel de "irational" ca si cel al lui DD - altfel nu cred ca ar fi existat temeri de acest gen, ar putea sa fie "vrajit" intr-un final de catre "persecutatul neamului".

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ